Τετάρτη 22 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέοι στο Κέντρο, νέοι στη Δράμα

Ο Μάνος Ευστρατιάδης,μέχρι τώρα αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ), ανέλαβε πλέον τα ηνία του φορέα, με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλου,ενώ ο μέχρι τώρα πρόεδρος, Κώστας Βρεττάκος,διορίστηκε ειδικός σύμβουλος της διοίκησης του ΕΚΚ με αποκλειστική αρμοδιότητα την προώθηση του ελληνικού κινηματογράφου στο εξωτερικό, τη συνεργασία με αντίστοιχους φορείς και την εκπροσώπηση της χώρας μας σε κινηματογραφικά προγράμματα, οργανισμούς κλπ. της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης, ειδικότερα του "Εριμάζ".

Στη διοίκηση του υπό νέο θεσμικό πλαίσιο ΕΚΚ, από τον υπουργό διορίστηκαν επίσης οι: Δέσποινα Μουζάκη (παραγωγός, σκηνοθέτης, ιδρύτρια της εταιρίας "Cinegram") ως αντιπρόεδρος και ο επικοινωνιολόγος Νίκος Σωτηριάδης.

Από τη Γενική Συνέλευση του ΕΚΚ ως τακτικά μέλη για τη διοίκηση του Κέντρου εκλέχτηκαν οι: Τάκης Γιαννόπουλος (τεχνικός) και Γιάννης Τζιώτης (σεναριογράφος), με αναπληρωτές τους τους Εύα Κοταμανίδου (ηθοποιός) και Δημήτρη Κολιοδήμο (κριτικός). Επειδή από τη Γενική Συνέλευση δεν έγινε δυνατόν να εκλεγούν τα πρόσωπα για τις άλλες δύο αιρετές θέσεις στο ΔΣ (κανείς δε συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία παρά τις πέντε διαδοχικές ψηφοφορίες), οι θέσεις καλύφθηκαν με διορισμό από τον υπουργό των: Πάνου Γλυκοφρύδη (σκηνοθέτης) και Νίνι Μικελίδη (κριτικός) ως τακτικών μελών, με αναπληρωτές τους Δημήτρη Χαρίτο (κριτικός) και Αντώνη Τέμπο (σκηνοθέτης).

  • Στις 17 Ιούλη συνήλθε η Προκριματική Επιτροπή του 21ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας,την οποία αποτελούν οι Στάθης Βαλούκος, Στάθης Γκόβας, Σταύρος Καπλανίδης, Λευτέρης Ξανθόπουλος, Πάνος Παπακυριακόπουλος και επέλεξε τις ταινίες που θα συμμετάσχουν στα διάφορα τμήματα του φεστιβάλ.

Στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μυθοπλασίας επιλέχτηκαν 23 ταινίες (19 ανδρών και 4 γυναικών σκηνοθετών), η διάρκεια των οποίων κυμαίνεται από 8 έως 40 λεπτά. Στο διαγωνιστικό τμήμα σπουδαστικών ταινιών θα προβληθούν 24 ταινίες (οι 14 γυρίστηκαν από σπουδαστές και οι 10 από σπουδάστριες κινηματογράφου), διάρκειας από 4 έως 27 λεπτά. Στο διαγωνιστικό τμήμα για ντοκιμαντέρ θα προβληθούν 5 ταινίες, διάρκειας από 5 έως 49 λεπτά, από τις οποίες οι τρεις ανήκουν σε γυναίκες. Στο διεθνές τμήμα θα συμμετάσχουν δύο ταινίες: "Espresso" των Αδωνι Φλωρίδη - Θόδωρου Νικολαϊδη και "Sunset in Viena" του Σπύρου Ταραβήρα. Στο πληροφοριακό τμήμα θα παρουσιαστούν 15 ταινίες (σπουδαστικές, κινουμένων σχεδίων, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ), η διάρκεια των οποίων κυμαίνεται από 2 έως 30 λεπτά. Τέλος, η Ανοιχτή Οθόνη θα προβάλει 11 ταινίες (οκτώ ανδρών και 3 γυναικών), διάρκειας από 5 έως 10 λεπτά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ