Τετάρτη 22 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στον αστερισμό του τραγουδιού

"Ηράκλειο, Καλαμάτα", η "φυγή" του Μίλτου Πασχαλίδη από τη στενάχωρη Αθήνα, όμως η κοινή συναυλία του τραγουδοποιού με τον Θανάση Γκαϊφύλλια σήμερα, στις 9.30 μ.μ., στο θέατρο Βράχων, στο Βύρωνα, μας πάει ακόμη πιο μακριά. Σ' ένα μεγάλο ταξίδι στη δημιουργία των δύο καλλιτεχνών, που για μια ακόμη φορά "μοιράζουν την απόσταση", σμίγοντας τραγούδια και γενιές. Ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας του Νέου Κύματος, αλλά και του "Τοπίου Μυστικού", του "Τραγουδιού της τιμής", των πολλών και όμορφων τραγουδιών, που έχει σφραγίσει με την ερμηνεία του, συναντά τον νέο, ταλαντούχο δημιουργό Μ. Πασχαλίδη στη σκιά των Βράχων, στη σκιά των τραγουδιών, που ενώνουν ακροατήρια και ψυχές.

  • Στον ίδιο χώρο, αύριο, φιλοξενείται ο Λάκης Παπαδόπουλος,σε μια μεγάλη βραδιά, στην οποία θα παραβρεθούν παλιοί και νέοι φίλοι του διαχρονικού Ελληνα ρόκερ. Μαζί με τον πολυγραφότατο δημιουργό, που έχει τη δική του, ξεχωριστή ιστορία στην ελληνική μουσική σκηνή, θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων οι: Αρλέτα, Ισ. Σιδέρη, Μ. Μητσιάς, Γ. Ζουγανέλης, Σ. Λεονάρδου, Σ. Μπουλάς, Δ. Πουλικάκος κ.ά.
  • Η Γιώτα Βέη και ο Στέλιος Μπέλος σήμερα (8.30 μ.μ.) τραγουδούν στο Δημοτικό Αλσος Περιστερίου, ενώ αύριο στον ίδιο χώρο διοργανώνεται μουσική βραδιά με μαντολινάτα.
  • Οι Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάριος Φραγκούλης, Αντιγόνη Ψυχράμη,συνεχίζοντας το μουσικό τους οδοιπορικό, σήμερα θα δώσουν συναυλία στην Πάτρα (Κάστρο Ρίο), ενώ τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα παρουσιάζει η"Αθηναϊκή Κομπανία" σήμερα, στη Σκιάθο, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων "Ονειρο στο κύμα".
  • Στο "Νανοπούλειο Ιδρυμα" Τσαγκαράδας εμφανίζονται σήμερα (9 μ.μ.) οι "Χαϊνηδες",παρουσιάζοντας τραγούδια από τον τελευταίο τους δίσκο "Το Μεγάλο Ταξίδι" και επιλογές από παλιότερες δουλιές τους.
  • Αφιερωμένη στην επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Μπρεχτ είναι η παράσταση "Θέλω να ζήσω! Να αναπνεύσω τον ήλιο σας" του "Μπερλίνερ Ανσάμπλ", την Παρασκευή (9.30 μ.μ.), στο Αρχαίο Ωδείο Πατρών. Θεατρικός λόγος, λυρική έκφραση, μουσική, συνθέτουν το μπρεχτικό κλίμα του έργου, που επικεντρώνεται στα ποιήματα και τα τραγούδια του κορυφαίου Γερμανού δημιουργού. Στην παράσταση συμμετέχουν η τραγουδίστρια Μαρία Χάσμαν, ο ηθοποιός Βόλκερ Σπένγκλερ και ο μουσικός Σιμόν Στοκχάουζεν. Η σκηνοθεσία είναι του Πήτερ Πάλιτζ.
  • Σάββατο βράδυ - ξημερώματα Κυριακής (στις 4 το πρωί), στην πλαζ του ΕΟΤ στη Βάρκιζα, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων,μαζί με τη Λιζέτα Καλημέρη,προσκαλούν σε μια μοναδική συναυλία. Παραμύθια, ιστορίες και τραγούδια για το χρώμα της αγάπης, τις νεράιδες, τις ψυχές, δίπλα στη δροσιά της θάλασσας, την ώρα που η νύχτα δίνει τη θέση της στην αυγή.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ