Κυριακή 19 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραλία και αεροδρόμιο τα "καυτά προβλήματα"

Η παραλία και ο χώρος του αεροδρομίου είναι αυτή τη στιγμή τα πρώτα σε ενδιαφέρον θέματα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Τα έργα που σχεδιάζονται στην παραλία του Αγίου Κοσμά για τη διεξαγωγή της Ολυμπιάδας του 2004 έχουν ήδη διαγράψει την καταστροφή που θα επιφέρουν. Η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία πάντα με το λαό και τους μαζικούς φορείς, έγκαιρα πήρε θέση και κατέθεσε τη δική της αντιπρόταση για τη σωτηρία της παραλίας,με ομόφωνη μάλιστα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα βρίσκεται διαρκώς σε αγωνιστική ετοιμότητα, προκειμένου να αποτρέψει τα καταστροφικά σχέδια των μεγαλοεπενδυτών στην περιοχή.

Στο στόχαστρο του κεφαλαίου βρίσκεται ασφαλώς και ο χώρος του αεροδρομίου. Η οικοπεδοποίησή του είναι ένας άμεσος κίνδυνος και ήδη η Δημοτική Αρχή και σ' αυτό το θέμα έχει εκφράσει την απόφασή της να παλέψει ώστε ο χώρος αυτός να περάσει στην ΤΑ και να αξιοποιηθεί ως υπερτοπικός πόλος άθλησης και αναψυχής.Αυτή τη στιγμή επίσης και ένα μέρος της έκτασης όπου παλιά υπήρχαν οι αμερικάνικες βάσεις είναι στη διάθεση των δημοτών. Για την υπόλοιπη έκταση, το αίτημα παραμένει ο χώρος να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου - αναψυχής - αθλητικών εγκαταστάσεων, ελεύθερος για χρήση σε όλο το λαό.

Πρόβλημα οι συγκοινωνίες

Ενα από τα βασικότερα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Ελληνικού, όπως και όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, είναι το συγκοινωνιακό πρόβλημα.Ομως το πρόβλημα αυτό οξύνθηκε σε μεγάλο βαθμό μετά τις μετατροπές των λεωφορειακών γραμμών σε κορμού και τοπικές που έκανε ο ΟΑΣΑ. Παράλληλα, παρά τις υποσχέσεις, δεν τηρείται ο προγραμματισμός των δρομολογίων, με αποτέλεσμα την καθημερινή ταλαιπωρία των κατοίκων. Το πρόβλημα όμως αυτό δεν είναι παρά αποτέλεσμα της πολιτικής διάλυσης που ασκεί η κυβέρνηση στον τομέα των συγκοινωνιών. Η αντιμετώπισή του είναι ένα διαρκές αίτημα της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεπουλάει και ψάχνει συνενόχους... (2004-12-17 00:00:00.0)
ΟΧΙ στο ξεπούλημα της παραλίας (2001-06-27 00:00:00.0)
Στηρίζουμε Κορτζίδη (1998-10-16 00:00:00.0)
Το Ελληνικό δε θα γίνει "Σέρατον"! (1998-10-15 00:00:00.0)
Με αποφασιστικότητα στο δεύτερο γύρο! (1998-10-14 00:00:00.0)
Στο "σφυρί" η παραλία Βούλας (1997-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ