Πέμπτη 16 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΕΡΑΚΗ
Νέα παρέμβαση Γιαννόπουλου

Για νέα συμπληρωματική κατάθεση κάλεσε χθες ο Γ. Γεράκης τον αστυνομικό Α. Σουλτάτο,προκειμένου να δώσει πληροφορίες για τις υποθέσεις με τους δέκα φακέλους που ο ίδιος προσκόμισε προχτές στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα κατάθεση του αστυνομικού αφορούσε την υπόθεση χορήγησης παράνομων αδειών σε δέκα αλλοδαπές, όπου φέρονται να έχουν δείξει προσωπικό ενδιαφέρον δύο ανώτατα στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γ. Φλωρεντής,σύμβουλος του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γ. Ρωμαίου, έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για επτά περιπτώσεις, ενώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ι. Παπαδογιαννάκης, ενδιαφέρθηκε για τη νομιμοποίηση τριών αλλοδαπών.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας Γ. Γεράκης δέχεται ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα με αφορμή τις έρευνες που διενεργεί αυτή την περίοδο.

Δήλωση Γιαννόπουλου

Τη στιγμή που γίνονται από διάφορους φορείς προσπάθειες για να υποβαθμιστούν οι έρευνες των εισαγγελικών λειτουργών σχετικά με τα διαπλεκόμενα και τη διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ., έχουμε νέα παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από τα συνδικαλιστικά όργανα των δικαστών και των εισαγγελέων να μην κάνουν δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, προχτές ο υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε τον πρόεδρο της ΕΔΕ Κ. Λυμπρόπουλο και του ζήτησε εξηγήσεις για τη δήλωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης των δικαστών, όπου συσχετιζόταν η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα δικαστήρια με την έρευνα που διεξάγεται από τον Γ. Γεράκη.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γ. Γιαννόπουλος σε προχτεσινές του δηλώσεις εκτίμησε πως η τρομοκρατική ενέργεια δε συνδέεται με την εισαγγελική έρευνα.

Πάντως, μετά τη συνάντηση με τον Κ. Λυμπερόπουλο, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε ευθέως να μην κάνουν δηλώσεις ακόμη και τα συνδικαλιστικά όργανα των δικαστών. Στη δήλωσή του ο Ε. Γιαννόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρει: "Εννοείται ότι έγινε σχετική παραίνεση ν' αποφεύγονται δηλώσεις εφεξής από τους δικαστικούς λειτουργούς και ενώσεις τους, λόγω της βαρύτητας της δικαστικής γνώμης εκ της ιδιότητάς τους, σε θέματα με τα οποία ασχολείται η δικαιοδοτούσα Δικαιοσύνη και η Εισαγγελία στον τομέα της, χωρίς προηγούμενη προσεγμένη θέση".

Με δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Εβερτ κατηγορεί τον Ε. Γιαννόπουλο για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ