Τετάρτη 8 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η σφαγή των αμνών

Με σαράντα αρνιά, τρεις υπουργούς, δύο βουλευτές και αρκετούς "εκσυγχρονιστές" δημάρχους εγκαινιάστηκε προχτές το νέο δημαρχείο Ιλίου. Η "πρώτη" ανάγκη του δήμου, αλλά και... των δημοτών - σύμφωνα με τον δήμαρχο Βασίλη Κουκουβίνο - ικανοποιήθηκε!

Κι ας είναι ένα ακόμα "κρυστάλλινο" κτίριο. Ας έχει επιβαρύνει τους δημότες με ένα επιπλέον δισεκατομμύριο δραχμές. Για το οποίο - σημειωτέον - ο δήμαρχος ακόμα δεν έχει πει κουβέντα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

* * *

Στη μέση του καλοκαιριού και στην αρχή της προεκλογικής περιόδου ήταν... όλοι εκεί. Οι εξής δηλαδή: Ο υφυπουργός Εσωτερικών, ο υπουργός και υφυπουργός Εργασίας, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ και οι απαραίτητοι κλακαδόροι. Α, ήταν κι εκείνοι που πήγαν μόνο για... τα αμνοερίφια.

Ετσι ολοκληρώθηκε και η "βιτρίνα" του εμπορικού κέντρου του δήμου. Μια βιτρίνα που πίσω της κρύβεται ένας ολόκληρος κόσμος ο οποίος "διψάει" για πράσινο, για αθλητισμό, για πολιτισμό, για δουλιά.

Πραγματικά... είδη πολυτελείας για τους κατοίκους του Ιλίου. Μια και τα σαράντα αρνιά, που έψησε ο δήμαρχος, είναι πολύ λίγα να χορτάσουν την "πείνα" τους για καλύτερη ζωή. Αφού πλην κέντρου, όλες οι περιοχές και, ειδικά, οι "ακριτικές" υποφέρουν.

* * *

Στο νότιο άκρο του δήμου, αν κάποιος κάνει μια "βόλτα" στην περιοχή που βρίσκεται στη λεωφόρο Θηβών, στα σύνορα με το Περιστέρι, θα ανακαλύψει μια περιοχή ξεχασμένη από "Θεό και ανθρώπους". Να έχει ως έργο της δεκαετίας το σύστημα αποχέτευσης...

Εννοιες άγνωστες για τους κατοίκους οι ελεύθεροι χώροι. Εχουν συνηθίσει τα παιδιά τους να παίζουν με κίνδυνο της ζωής τους στους δρόμους. Αυτούς που μετατρέπονται με την πρώτη βροχή σε ποτάμια.

Τα ίδια και στα βόρεια του Δήμου Ιλίου. Στην περιοχή της Ραδιοφωνίας, όπου τα επτά σχολεία και εκατοντάδες σπίτια της συντροφεύει μια διαρκής εστία μόλυνσης. Το ρέμα Φλέβα, όπου καταλήγουν τα λύματα των εργοστασίων της περιοχής. Για να θυμηθούμε από ένα μόνο παράδειγμα.

* * *

Ας "πνίγονται" οι κάτοικοι από την αδιαφορία. Ο δήμαρχος "τσούγκριζε" περιχαρής το ποτήρι του με τους υπουργούς της κυβέρνησης, για το έργο του. Τι άλλο να πούμε... Στην υγειά σας!

Ε. Γ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθολικές οι αντιδράσεις για τις κεραίες (2001-03-10 00:00:00.0)
Δυναμικό όχι στους νέους "Σερπιέρηδες" (1998-11-04 00:00:00.0)
Τα συμφέροντα πολυεθνικής πάνω από τους δημότες! (1998-10-31 00:00:00.0)
Τσιμέντο να γίνουν (1998-10-09 00:00:00.0)
Συσπείρωση για δήμο μαχητικό (1998-07-03 00:00:00.0)
Ωρα για ρήξη (1998-04-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ