Ελέγχους για τον εντοπισμό αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας με αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας από μη δικαιούχα πρόσωπα, πραγματοποιεί αυτό το διάστημα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).
Στα πλαίσια αυτά - όπως ανακοινώθηκε χτες - εντόπισε πριν λίγες μέρες σε συνεργείο της Καλλιθέας 19 πολυτελή αυτοκίνητα και συγκεκριμένα: 15 αυτοκίνητα μάρκας PORCHE και 4 αυτοκίνητα μάρκας GRAND CHEROKEE, LANCIA THEMA, MASSERATI και ROVER αντίστοιχα.
Από τα παραπάνω αυτοκίνητα τα 15 έφεραν αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας - χωρίς όμως να επιδειχτεί κανένα στοιχείο κυριότητάς τους - ενώ τα υπόλοιπα 4 έφεραν ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας. Ολα τα αυτοκίνητα δεσμεύτηκαν και ακινητοποιήθηκαν ,είτε στους χώρους του ΣΔΟΕ Αττικής, είτε στο χώρο του συνεργείου. Ηδη ερευνώνται οι περιπτώσεις της παραποίησης των αριθμών των πλαισίων των αυτοκινήτων και της λαθρεμπορίας. Οι αριθμοί των πλαισίων θα αποσταλούν και στην INTERPOL για να διαπιστωθεί εάν τα αντίστοιχα αυτοκίνητα αναζητούνται ως κλεμμένα. Επίσης ερευνώνται τα βιβλία εισερχόμενων αυτοκινήτων στο παραπάνω συνεργείο προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη και άλλων πολυτελών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας με ξένες πινακίδες από μη δικαιούχα πρόσωπα. Εφόσον προκύψουν ευθύνες θα σχηματιστεί δικογραφία που θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα του ΣΔΟΕ Ισ. Ντογιάκος.