Τετάρτη 1 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 0 - 1
Μίλησε ο Νταβόρ Σούκερ

Καλύτεροι οι νικητές πήραν την πρόκριση με ένα πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα

Να λοιπόν που ο γερο - Μπλάζεβιτς και η παρέα του ξεπέρασαν τους εαυτούς του και έφτασαν στους "8" του Μουντιάλ. Η Κροατία ξεπέρασε το εμπόδιο της Ρουμανίας και έτσι θα βρει στο δρόμο της την "ομογάλακτη" Γερμανία στην προσπάθειά της να κάνει τη σούπερ - υπέρβαση και να πάει στα ημιτελικά.

Η επικράτηση των Κροατών σε γενικές γραμμές είναι δίκαιη αν και το πέναλτι που κέρδισε στο 45' ο Ασάνοβιτς από τον Γκαμπριέλ Ποπέσκου ήταν μάλλον αυστηρό. Ο Νταβόρ Σούκερ χρειάστηκε δύο φορές να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών ώστε να νικήσει μία και μοναδική φορά τον εκπληκτικό χθες στο Μπορντό, Μπόγκνταν Στέλεα. Χωρίς υπερβολή ο Ρουμάνος τερματοφύλακας ήταν αυτός που κράτησε χαμηλά το δείκτη του σκορ. Τρεις φορές στο πρώτο μέρος και άλλες τόσες και παραπάνω στην επανάληψη είχε κατεβάσει τα ρολά. Το αποκορύφωμα της κλάσης του Στέλεα ήρθε στο 90' όταν νίκησε εις... διπλούν από τη μικρή περιοχή τους Μπόμπαν και Κρίπαν.

Οσον αφορά τους παίκτες του Αγγελου Ιορντανέσκου παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου αφού υστέρησαν τα βασικά ατού. Ο Χάτζι δεν πέρασε μια μπαλιά της προκοπής και σωστά αντικαταστάθηκε. Ο Ιλίε δεν ήταν αυτός των προηγούμενων αγώνων, ενώ τα ίδια ισχύουν και για τον Μολντοβάν που βρήκε... Σινικό τείχος απέναντι στην άμυνα των νικητών.

Οσον αφορά τους Κροάτες έπαιξαν μεθοδικά και αποφασισμένα και έφτασαν δίκαια στη νίκη πρόκριση. Από τους παίκτες του Μπλάζεβιτς ξεχώρισαν οι Σούκερ, Ασάνοβιτς, Μπόμπαν και Σίμιτς. Στην αντίπερα όχθη εκτός του εκπληκτικού Στέλεα διασώθηκαν οι Γκιόργκι Ποπέσκου, Μουντεάνου.

Η διαιτησία του Αργεντινού Καστρίγια ίσως να ήταν φιλο - κροατική, όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτή που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έπρεπε να ήταν περισσότερο προσεκτικός σε μη καθοριστικά σφυρίγματα. "Κιτρίνισε" τους Μπόμπαν, Μπίλιτς, Γκιόργκι Ποπέσκου, Πετρέσκου και Ιλίε.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Στέλεα, Πετρέσκου (77' Μαρινέσκου), Γκάλκα, Γκιόργκι Ποπέσκου, Μουντεάνου, Μολντοβάν, Χάτζι (59' Κραϊοβεάνου), Ιλίε, Τσιομποτάριου, Γκαμπριέλ Ποπέσκου (61' Νικουλέσκου), Φιλιπέσκου.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λάντιτς, Στίματς, Μπίλιτς, Ασάνοβιτς, Σούκερ, Μπόμπαν, Στάνιτς (82' Τούντορ), Γιάρνι, Βλάοβιτς (77' Κρίπαν), Σίμιτς, Τζούρσιτς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ