Σάββατο 30 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θερινό κλιμακωτό ωράριο από Δευτέρα

Από τη Δευτέρα και μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη θα ισχύει το νέο κλιμακωτό θερινό ωράριο για την προσέλευση των υπαλλήλων των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών, αλλά και για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στο Νομό Αττικής.

Σύμφωνα με την κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε ήδη, τα ωράρια που θα ισχύουν από τη Δευτέρα είναι τα εξής:

  • Δημόσιοι Οργανισμοί και Επιχειρήσεις, Δημόσιες Υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ ώρα προσέλευσης 7 π.μ. (ισχύει η ελαστική ώρα προσέλευσης κατά μισή ώρα).
  • Τράπεζες και θυγατρικές τους στο χρηματοπιστωτικό τομέα. ώρα προσέλευσης 7.45 π.μ.
  • Κρεοπωλεία, φούρνοι, είδη οικοδομών, χρώματα και σιδηρικά, ιχθυοπωλεία, οπωρολαχανοπωλεία, βαφεία, καθαριστήρια, αρτοποιεία, χονδρεμπόριο, βιοτεχνίες και εργαστήρια, ώρα έναρξης λειτουργίας 7 π.μ.
  • Εμπορικά καταστήματα (πολυκαταστήματα, είδη ένδυσης, χρυσοχοεία, καλλυντικά, βιβλιοπωλεία, δίσκοι, υαλικά κλπ.), ώρα έναρξης λειτουργίας 9 π.μ.
  • Σούπερ μάρκετ ώρα έναρξης ανεφοδιασμού 7 π.μ. και ώρα έναρξης λειτουργίας 8 π.μ.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, σε όσους παραβιάσουν το ωράριο αυτό λειτουργίας καταστημάτων μπορεί με απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ να επιβληθεί (πέρα από τις ποινές που προβλέπει ο ποινικός κώδικας) και πρόστιμο, που κυμαίνεται από 100.000 δρχ. έως και 1 εκατ. δρχ.

Να σημειώσουμε ότι από τις ρυθμίσεις αυτές εξαιρούνται: το εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών μονάδων του ΟΑΕΔ, το Εθνικό Τυπογραφείο, το προσωπικό της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι οδηγοί της ΕΥΠ, τα νοσηλευτικά ιδρύματα, οι υγειονομικοί σταθμοί, οι σχολές νοσοκόμων και τα φαρμακεία, τα ιδρύματα και οι σχολές κοινωνικής πρόνοιας (πλην ΠΙΚΠΑ και ΕΟΠ), οι φυλακές και τα άλλα σωφρονιστικά καταστήματα, το προσωπικό των μουσείων, των αρχαιολογικών χώρων, των θεάτρων και βιβλιοθηκών, το προσωπικό των σταθμών διοδίων, τα εμπορικά καταστήματα και οι επιχειρήσεις του Εμπορικού Κέντρου του Πειραιά (Λιμάνι), η Προεδρία της Δημοκρατίας, τα γραφεία του πρωθυπουργού, των υπουργών, γενικών γραμματέων, νομαρχών και προέδρων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας, Δημόσιας Τάξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, καθώς και οι υπηρεσίες και σχολές αυτών και το υπουργείο Τύπου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ