Σάββατο 30 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΧΙ στο "πυρηνικό γαϊτανάκι" των δοκιμών

Εναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν χτες τα μέλη της "Γκρίνπις" για να διαμαρτυρηθούν έξω από την Πακιστανική Πρεσβεία στην Αθήνα για τις πέντε πυρηνικές δοκιμές που πραγματοποίησε η χώρα αυτή. Υπό τους ήχους του Ρέκβιεμ του Μότσαρτ και ντυμένοι ως "Χάροι" με τις σημαίες όλων των πυρηνικών δυνάμεων, τα μέλη της "Γκρίνπις" χόρεψαν ένα "πυρηνικό γαϊτανάκι" και στη συνέχεια έπαιξαν "πυρηνικό ποδόσφαιρο" με μπάλα την υδρόγειο.

"Η πραγματοποίηση πυρηνικών δοκιμών από το Πακιστάν - τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης - όχι μόνο συνιστά περιφρόνηση της διεθνούς κοινότητας από μία ακόμη πυρηνική δύναμη, αλλά συντηρεί το φαύλο κύκλο της πυρηνικής τρομοκρατίας, που άνοιξε πρόσφατα η Ινδία". Η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση επισήμανε ακόμη την ανάγκη να υπογραφεί άμεσα η Συνθήκη για την Ολική Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών από όλες τις πυρηνικές δυνάμεις.

Χαρακτηριστική από την άποψη αυτή είναι και η ανακοίνωση της "Γκρίνπις" από τις ΗΠΑ, με την οποία κατακρίνεται η αμερικανική κυβέρνηση για τη διπρόσωπη στάση της. "Αν οι ΗΠΑ επιθυμούν να τεθεί ένα τέρμα στην πυρηνική τρέλα, τότε θα πρέπει να ξεκινήσουν από τα του οίκου τους", τόνισε η Ρ. Ενγκμπεργκ, διευθύντρια του αμερικανικού γραφείου της οργάνωσης και συμπλήρωσε: "Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να επικυρώσουν τη Συνθήκη για την Ολική Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών και να λάβουν ουσιαστικά μέτρα για την κατάργηση όλων των πυρηνικών όπλων".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ