Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ
Μεγάλες παραγγελίες του Πολεμικού Ναυτικού

Ο υπουργός Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος προανήγγειλε από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας την ανάθεση ναυπήγησης νέων φρεγατών, τορπιλακάτων, υποβρυχίων, κανονιοφόρων και άλλων πλοίων

Την ανάθεση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας μεγάλων προγραμμάτων ναυπήγησης πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, προανήγγειλε χτες από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ο υπουργός Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος,ο οποίος τα επισκέφθηκε και είχε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων και της διοίκησης των Ναυπηγείων, για να ενημερωθεί για την πορεία κατασκευής των τριών αρματαγωγών που εδώ και καιρό έχουν παραγγελθεί.

Τα νέα προγράμματα κατασκευής πλοίων θα αποφασιστούν στο ΚΥΣΕΑ που προβλέπεται, όπως είπε, να συνεδριάσει μέχρι το τέλος Ιουνίου προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων της πενταετίας 1996 - 2000, ύψους 4 τρισ. δραχμών, σημαντικό μέρος του οποίου αποτελούν οι παραγγελίες του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας οι νέες αναθέσεις αφορούν τη ναυπήγηση τορπιλακάτων, πετρελαιοφόρου, φρεγατών, κορβετών, κανονιοφόρων και μιας σειράς άλλων πλοίων, ενώ για πρώτη φορά θα γίνει στην Ελλάδα και κατασκευή υποβρυχίων στα πλαίσια προγράμματος συμπαραγωγής. Επίσης πρόσθεσε ότι το υπουργείο Αμυνας επειδή βιάζεται, δεσμεύεται να προχωρήσει μέσα στο 1998 στην ανάθεση όλων των προγραμμάτων ώστε η ναυπήγηση να έχει γίνει μέχρι το 2002.

Οι παραγγελίες αυτές αποτελούν, σύμφωνα με τον Α. Τσοχατζόπουλο, "μοναδική ευκαιρία για τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας να αξιοποιήσει τα επόμενα 5 - 6 χρόνια αυτές τις δυνατότητες για να μπορέσει να σταθεροποιήσει την παρουσία της, τη συμμετοχή της και τη διεκδίκηση ενός τμήματος της παραγωγικής "πίτας" που υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο". Ο υπουργός Αμυνας χαιρέτισε την προσπάθεια των εργαζομένων και τη δέσμευση που πήρε από τους υπεύθυνους περί έγκαιρης παράδοσης των τριών αρματαγωγών, τα οποία ήδη ναυπηγούνται και η παράδοσή τους έχει καθυστερήσει λόγω των γνωστών περιπετειών στις οποίες οδήγησε η κυβέρνηση τα Ναυπηγεία και επισήμανε ότι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας πέραν των 700 μονίμων εργαζομένων, συνολικά ασχολούνται σήμερα 1.500 εργαζόμενοι με τις υπεργολαβίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ