Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βήμα δράσης ασφαλιτών η Βουλή!
  • Βιντεοσκοπούνται οι διαδηλωτές μέσα από το χώρο της Βουλής
  • Πλήρης η κυβερνητική κάλυψη
  • Απαράδεκτες δηλώσεις Κακλαμάνη στη διάσκεψη προέδρων

H αστυνομική αυθαιρεσία του κράτους του "εκσυγχρονισμού" παίρνει πλέον πρωτοφανείς διαστάσεις για τα μεταπολιτευτικά χρονικά. Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο "Ρ",η Αστυνομία, όχι μόνο βιντεοσκοπούσε προχτές τους διαδηλωτές έξω από τη Βουλή για... ευνόητους λόγους, αλλά, όπως επισήμως δηλώθηκε προς το "Ρ" χτες από πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, η παρακολούθηση των συμμετεχόντων σε λαϊκές κινητοποιήσεις αποτελεί, πλέον, πλευρά του αστυνομικού έργου!

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύφθηκε προχτές, κατά τη διάρκεια της απεργιακής διαδήλωσης και μόλις η πορεία έφτασε έξω από τη Βουλή, εντός της Βουλής υπήρχε κινηματογραφιστής της Ασφάλειας, ο οποίος κατέγραφε τα πρόσωπα των απεργών! Μάλιστα, όταν φωτορεπόρτερ και εικονολήπτες από τα ΜΜΕ ζήτησαν να τους επιτραπεί να εισέλθουν και αυτοί στο χώρο της Βουλής για να πάρουν πλάνα από την κινητοποίηση, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, αφού προφανώς ο χώρος ήταν "καπαρωμένος" από τον ασφαλίτη...

Το θέμα έφτασε χτες στο πρες - ρουμ, όπου ο Δ. Ρέππας,ενώ αρχικά προσπάθησε να δικαιολογήσει την απαγόρευση της εισόδου στους φωτορεπόρτερ κλπ. στην "έκρυθμη κατάσταση" που επικρατούσε, επιχείρησε να παρακάμψει το ουσιώδες μέρος, τη δραστηριοποίηση ασφαλιστών - κινηματογραφιστών, υποστηρίζοντας ότι τα σχετικά ερωτήματα που του τέθηκαν δεν άπτονται της πολιτικής ενημέρωσης! Κάλεσε, δε, τους δημοσιογράφους να απευθυνθούν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για διευκρινίσεις.

Ο "Ρ" απευθύνθηκε χτες στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αρμόδιες πηγές του οποίου, όχι μόνο επιβεβαίωσαν το "βιντεο - φακέλωμα", αλλά του προσέδωσαν και χαρακτήρα... διαρκείας και όχι "στιγμιαίου" ατοπήματος. Οπως συγκεκριμένα δήλωσαν στο "Ρ", είναι αληθές ότι "εδώ και αρκετό καιρό η Αστυνομία βιντεοσκοπεί ορισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις", με το πρόσχημα ότι "από τις τηλεοράσεις προβάλλονται μεμονωμένα στιγμιότυπα"!

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η κυβέρνηση αποκαλύπτεται όχι μόνο έκθετη, αλλά και βαθύτατα αυταρχική σε σημείο που μέχρι και ο χώρος της Βουλής να παραχωρείται σαν "λημέρι" των ασφαλιτών και των χαφιεδίστικων μεθόδων, οι οποίες - και αυτό είναι το κύριο - έχουν την πλήρη κυβερνητική νομιμοποίηση!

Απαράδεχτοι χαρακτηρισμοί

Το θέμα της άγριας επίθεσης των ΜΑΤ κατά των απεργών στην είσοδο της Βουλής απασχόλησε χτες τη διάσκεψη των προέδρων του Κοινοβουλίου με παρέμβαση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Στρ. Κόρακα.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε από το γραφείο του προέδρου της Βουλής, ο Απ. Κακλαμάνης υποστήριξε ότι διαδηλωτές επιχείρησαν να σηκώσουν τα σίδερα που υπήρχαν στην είσοδο της Βουλής. Χαρακτήρισε δε "φασιστική ενέργεια" κάθε προσπάθεια βίαιης εισόδου στο Κοινοβούλιο, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί από κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα.

Με αφορμή τα παραπάνω, σε δηλώσεις του ο Στρ. Κόρακας τόνισε ότι είναι απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί "φασιστικές ενέργειες", όταν αναφέρονται στους αγώνες των εργαζομένων. Υπογράμμισε ότι καμία πρόθεση εισβολής στη Βουλή δεν υπήρχε από τους εργαζόμενους, αλλά, αντίθετα, ξυλοκοπήθηκε η αντιπροσωπεία τους και εμποδίστηκε να εισέλθει στη Βουλή, τόπο όπου παραδοσιακά οι εργαζόμενοι καταλήγουν.

Ο βουλευτής είπε ότι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο κλείνουν τα ΜΑΤ τη Βασιλίσσης Σοφίας είναι για να μην πάνε οι εργαζόμενοι στο Μέγαρο Μαξίμου να διαδηλώσουν στον πρωθυπουργό και αναρωτήθηκε πού θα πάνε οι εργαζόμενοι να διαδηλώσουν και να πούνε τα αιτήματά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τρομοκρατία στη δουλιά(2007-06-24 00:00:00.0)
«Ιδια γεύση» στην καταστολή του λαϊκού κινήματος(2007-02-17 00:00:00.0)
Εργα και ημέρες ασφαλιτών(2006-11-24 00:00:00.0)
Συνελήφθησαν δημοσιογράφοι που...«έλεγχαν» την ασφάλεια(2004-05-14 00:00:00.0)
Δικαστική απόφαση επιβράβευσης του ασφαλίτικου χαφιεδισμού(2003-09-23 00:00:00.0)
Αναβίωσαν το «Συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας(2000-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ