Δυναμική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο,στην οποία μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Γ. Σαββόγλου,ο γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ Π. Καραφιλίππου,η γραμματέας του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Φ. Φώτου και ο πρόεδρος του συλλόγου αδιορίστων εκπαιδευτικών Γ. Γκίνης.
Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Κ. Μαδυτινός, ο οποίος κατήγγειλε την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από κυβέρνηση, ΣΕΒ και Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς και τις διώξεις συνδικαλιστών.
Μετά τη συγκέντρωση, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία, περνώντας από την αγορά της Μύρινας και φωνάζοντας συνθήματα όπως "Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή μ' αγώνες μαζικούς θα ανατραπεί" και "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με τα συνδικάτα αντίσταση και πάλη". Η πορεία σταμάτησε μπροστά στην Ιονική που ήταν κλειστή, όπου "έπεσε" το σύνθημα "Κάτω τα χέρια από την Ιονική". Στη συνέχεια, οι απεργοί κατευθύνθηκαν στα γραφεία της "Ολυμπιακής", φωνάζοντας "Η Ολυμπιακή δεν πετά με φτερά γερμανικά - Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά". Η πορεία σταμάτησε και στο ιατρείο του Δημάρχου Μύρινας, όπου οι απεργοί βροντοφώναξαν "Η τρομοκρατία δε θα περάσει" και "Οχι στις διώξεις των συνδικαλιστών", ενώ επιτροπή εργαζομένων και συνδικαλιστών έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμαρχο, από τον οποίο και ζήτησε να αποσύρει την πρόσφατη δίωξή του στον συνδικαλιστή Π. Καραφιλίππου. Να σημειωθεί ότι στο ιατρείο υπήρχε αστυνομική δύναμη, ενώ αστυνομικός ζήτησε να είναι παρών στη συνάντηση με τον δήμαρχο!
Η συνέχιση του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, είναι η απόφαση των εργαζομένων της Λέσβου όπως εκφράζεται στο ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο. Επιπλέον, στο ψήφισμα καταδικάζεται έντονα η επίθεση βιομηχάνων και κυβέρνησης εναντίον εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Οι εργαζόμενοι της Λέσβου καταγγέλλουν και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για την Εθνική Σύμβαση "ντροπής" που υπέγραψε, αλλά κυρίως γιατί "ενδιαφέρεται περισσότερο για την υλοποίηση των εντολών που έχει πάρει από κυβέρνηση και βιομήχανους παρά για τα συμφέροντα των εργατών", ενώ σημειώνουν ότι "εμπιστοσύνη προς την αντεργατική πολιτική και τους συνδικαλιστές που την υλοποιούν, δεν πρόκειται να υπάρξει, εμπιστοσύνη υπάρχει στις αστείρευτες δυνάμεις του αγώνα της εργατικής τάξης".
Στο ψήφισμα καταγγέλλεται ο αυταρχισμός της κυβέρνησης και η χρήση βίας εναντίον εργαζομένων, σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι δε θα αποδεχτούν καμία εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας, ότι θα υπερασπιστούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το 8ωρο και τα άλλα δικαιώματά τους και θα διεκδικήσουν 7ωρο - 35ωρο - 5ήμερο, χωρίς μείωση αποδοχών, μέτρα για τους άνεργους, επιδότησή τους για όλη τη διάρκεια της ανεργίας, απαγόρευση απολύσεων την τελευταία 5ετία πριν τη σύνταξη κ.ά.