Τετάρτη 20 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προσεγγίζοντας τον Σολωμό

Στον Διονύσιο Σολωμό είναι αφιερωμένη η διήμερη συνάντηση που πραγματοποιείται αύριο και την Παρασκευή, στις 6.30μ.μ., στο Ιδρυμα Γουλανδρή- Χορν (Μ. Αυρηλίου 5, Πλάκα).

Την πρώτη μέρα θα μιλήσουν οι: Κώστας Μπαλάσκας,σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ("Ο Διονύσιος Σολωμός και η νεοελληνική παιδεία"),Δημήτρης Παπαγεωργάκης,φιλόλογος ("Η παρουσίαση των Ελεύθερων Πολιορκημένων στο Λύκειο"), Τασούλα Καραγεωργίου,φιλόλογος ("Η γυναίκα της Ζάκυθος. Μια απόπειρα διδακτικής προσέγγισης") και Κώστας Μηλιώτης,φιλόλογος ("Ολ' ομορφιές να στολιστεί και το θυμό ν' αφήσει").

Την Παρασκευή ο καθηγητής Μιχάλης Μερακλής θα μιλήσει με θέμα: "Ο Σολωμός και η λαϊκή παράδοση" ενώ ανακοινώσεις θα κάνουν ακόμα οι: Βαγγέλης Χατζηβασιλείου,κριτικός λογοτεχνίας ("Γύρω από τους σολωμικούς στοχασμούς"), Μαρία Πολίτη,φιλόλογος ("Με λογισμό και μ' όνειρο... Το πλησίασμα του Σολωμού από το Λίνο Πολίτη"), Γεώργιος Ανδρειωμένος,επ. καθηγητής ("Ο Σολωμός στην Επιθεώρηση της Τέχνης") και Ευριπίδης Γαραντούδης,επ. καθηγητής ("Η μετρική του Σολωμού: Ρυθμός μεικτός αλλά νόμιμος").


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ