Τετάρτη 6 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αρνούνται την υπογραφή συμβάσεων οι εφοπλιστές

Αρνήθηκαν οι εφοπλιστές των τουριστικών επιβατηγών πλοίων να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας κατά τη χτεσινή πρώτη διαπραγματευτική συνάντηση που είχε η εφοπλιστική τους Ενωση με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας!Αυτό που προέχει τώρα, όπως ειπώθηκε από την εφοπλιστική πλευρά, είναι, ενόψει της άρσης του καμποτάζ, να ληφθούν μέτρα για την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού πλοίου, που πρέπει να συνδυαστούν με την "αναδιάρθρωση" των εργασιακών σχέσεων και όχι να δοθούν αυξήσεις στους ναυτεργάτες!

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας, με ευθύνη της νόθας πλειοψηφίας της, δεν κατατέθηκε καμία συγκεκριμένη πρόταση! Το μόνο που ειπώθηκε από τους συνδικαλιστές, είναι ότι η αύξηση του μισθού των ναυτεργατών κατά 10% που διεκδικούσε η ΠΝΟ πριν την υποτίμηση της δραχμής, δεν ισχύει.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της εφοπλιστικής Ενωσης Α. Ποταμιάνος,έχει προτείνει τη μείωση του κόστους εργασίας των τουριστικών πλοίων με την απαλλαγή των πλοιοκτητών από κάθε περιοριστικό μέτρο για την απασχόληση και τη σύνθεση πληρωμάτων, ενώ έχει φτάσει στο σημείο να αναφέρει ως πρότυπο τα μέτρα που πήραν οι ΗΠΑ για τα τουριστικά πλοία, όπου το ξενοδοχειακό προσωπικό, που αποτελεί και το μεγαλύτερο τμήμα του πληρώματος, ζει πλέον από τα φιλοδωρήματα των επιβατών!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ