Τετάρτη 22 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί

Η Μπολόνια κάνοντας επίδειξη δύναμης συνέτριψε την Παρτιζάν με 83-61

Επίδειξη δύναμης από την Κίντερ Μπολόνια στον πρώτο ημιτελικό. Σε διάστημα δέκα λεπτών "καθάρισε" σαν... πασχαλινό αυγό την Παρτιζάν, κατακτώντας εκτός από τη νίκη - πρόκριση με 83-61 και τον τίτλο του μεγάλου φαβορί στον αυριανό τελικό.

Οι Σέρβοι της Παρτιζάν άντεξαν μέχρι το δέκατο λεπτό. Οταν όμως οι Ντανίλοβιτς, Ριγκοντό άρχισαν να παίζουν στον ίδιο ρυθμό με τον εκπληκτικό σε δύναμη, πάθος, διάρκεια και διάθεση προσφοράς Ζόραν Σάβιτς, πέταξαν στο παρκέ "λευκή πετσέτα". Το 9-12 έγινε 17-34 και το ερώτημα ποιος θα παίξει στον τελικό της Πέμπτης, απαντήθηκε νωρίτερα του αναμενομένου.

Η Παρτιζάν έκανε το λάθος να επιβάλει ένα ρυθμό που δεν τη συνέφερε. Οι Ιταλοί μετά το ξάφνιασμα του πρώτου πενταλέπτου κυριάρχησαν κατά κράτος, και πήγαν στο ημίχρονο προηγούμενοι με 45-25. Η επανάληψη είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Κάτι προσπάθησαν στο ξεκίνημα οι Γιουγκοσλάβοι, μείωσαν προς στιγμήν σε 36-49, αλλά ως εκεί. Μπορεί ο Ντανίλοβιτς να έμεινε στους 10 πόντους του ημιχρόνου, δεν έκαναν όμως το ίδιο οι συμπαίκτες του. Ακόμα και ο βετεράνος Μπινέλι πρόλαβε να σημειώσει 7 πόντους, ενώ εντυπωσιακή απόδοση είχε ο Νεστέροβιτς. Ποιος είναι ο τελευταίος που αγωνίστηκε με το όνομα Μακρής; Σλοβένος στην καταγωγή, ήρθε πριν χρόνια στη χώρα μας για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, έγινε Ελληνας με συνοπτικές διαδικασίες και με τις γνωστές μεθόδους και τώρα κάνει καριέρα στην Ιταλία ως Κοινοτικός.

Η Μπολόνια δικαίωσε με την απόδοσή της όσους τη θέλουν πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Βέβαια, είναι διαφορετικό να αντιμετωπίζεις την άπειρη και χωρίς ξένους Παρτιζάν κι άλλο την ΑΕΚ ή την Τρεβίζο. Διαθέτει πάντως πολλές καλές μονάδες και πολλές εναλλακτικές λύσεις.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Τζόκιτς 5, Μπρκιτς 20 (1), Τσουμπρίλο 5 (1), Κοπρίβιτσα 2, Βάρντα 2, Τομάσεβιτς 16, Ραντόσεβιτς 2, Ντρόμπνιακ 6, Λουκόφσκι 3.

ΚΙΝΤΕΡ ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Ντανίλοβιτς 10, Κρίπα, Αμπιο 9 (1), Νεστέροβιτς 14, Σκονοκίνι 6, Μπινέλι 7, Σάβιτς 23 (2), Μοραντότι, Ριγκοντό 12 (1), Φροζίνι 2.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ