Τετάρτη 22 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Απίστευτη πρόκριση

Στον τελικό του Κυπελλούχων ο Ολυμπιακός, που κέρδισε 14-7 τη σλοβακική Νοβάκι

Πρόωρη "Ανάσταση" έκαναν το Μεγάλο Σάββατο οι πολίστες του Ολυμπιακού, που κατάφεραν να προκριθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων της Ευρώπης, όπου θα αντιμετωπίσουν την ουγγρική Φερεντσβάρος (2 και 16 Μάη).

Οι "ερυθρόλευκοι" επιβλήθηκαν, στον Πειραιά, της Νοβάκι με 14-7 υπερκαλύπτοντας τη διαφορά των 4 γκολ που είχαν οι Σλοβάκοι από τη νίκη τους στο πρώτο παιχνίδι (10-6).

Η ελληνική ομάδα με τη βοήθεια και του κόσμου, που γέμισε το κολυμβητήριο του Πειραιά παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν λόγω της ημέρας, πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση.

Εξουδετέρωσαν το μεγαλύτερο "όπλο" της Νοβάκι, που ακούει στο όνομα Σκουράτοφ, ενώ και στην επίθεση είχαν εκπληκτικά ποσοστά (7 στα 9 με παίκτη παραπάνω, 4 στα 4 πέναλτι).

Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα, αφού από το πρώτο κιόλας εφτάλεπτο παρασύρθηκαν από τον ξέφρενο ρυθμό του Ολυμπιακού, τον οποίο απλά ακολουθούσαν στο σκορ στοχεύοντας στη διαφορά εκείνη που θα τους έδινε την πρόκριση. Μάταια όμως, αφού οι Πειραιώτες, με κορυφαίο τον Βλάχο, που σημείωσε 4 γκολ και τον Μάκη Βολτυράκη, που ήταν κέρβερος κάτω από τα δοκάρια, δεν ήταν διατεθειμένοι να χάσουν το εισιτήριο της πρόκρισης.

Τα εννιάλεπτα του αγώνα ήταν: 5-2, 4-2, 3-1, 2-2. Τα υπόλοιπα γκολ της ελληνικής ομάδας πέτυχαν: Χατζής 4, Θωμάκος 2, Λούδης 1, Χατζηθεοδώρου 1, Αρόγιο 1, Βλοντάκης 1. Για τους Σλοβάκους σκόραραν οι Μπάκο 2, Ποτουλίνσκι 2, Βέσελικ 1 Σκουράτοφ 1, Γιάσνιτς 1.

Την κατάκτηση του τροπαίου άρχισαν να ονειρεύονται από τις πρώτες στιγμές της μεγάλης πρόκρισης οι παίκτες του Ολυμπιακού, που "έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας". Βλέπετε, δεν ήταν μόνο η ανατροπή της διαφοράς των τεσσάρων γκολ, αλλά και η μεγάλη εμφάνιση που έκανε τους "ερυθρόλευκους" να πετάνε στον "έβδομο ουρανό".

"Είμαστε ικανοί να πετύχουμε το ακατόρθωτο αφού αποδείξαμε ότι τα καταφέρνουμε και στα δύσκολα", ήταν οι δηλώσεις του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Μάκη Βολτυράκη, που έπλεξε το εγκώμιο του κόσμου για τη σημαντική βοήθεια που έδωσε...

* Στην Ιταλία "πνίγηκαν" οι περισσότερες ελπίδες της Βουλιαγμένης για πρόκριση στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Καπ, αφού η πρωταθλήτρια Ελλάδας γνώρισε την ήττα από την Ποσίλιπο με 6-7 για την 4η αγωνιστική του ομίλου της. Τα εφτάλεπτα του αγώνα: 2-1, 0-2, 2-1, 3-2. Για την ελληνική ομάδα σκόραραν: Αφρουδάκης 3, Μαυρωτάς 1, Λοράντος 1, Τρμπόγιεβιτς 1.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ