Παρέμβαση βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οικισμοί που απέχουν μόλις μερικά χιλιόμετρα από την Καρδίτσα οι οποίοι δεν ηλεκτροδοτούνται, ενώ την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουν την ερήμωση καθώς δεν υπάρχουν δουλιές, φέρνουν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς την υπουργό Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΚΚΕ Β. Μπούτας και Αχ. Κανταρτζής.Οι βουλευτές του Κόμματος ρωτούν την αρμόδια υπουργό γιατί μέχρι τώρα δεν ηλεκτροδοτήθηκαν οι οικισμοί αυτοί και ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
"Βαδίζουμε προς τον 21ο αιώνα και δυστυχώς ο τεχνικός πολιτισμός ακόμα δεν έκανε την εμφάνισή του σε περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την Καρδίτσα.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή Καροπλεσίου υπάρχουν αρκετοί Οικισμοί που τα σπίτια - πολλά από τα οποία κατοικούνται - στερούνται ηλεκτρικού ρεύματος. Γίνεται λόγος για σπίτια των οικισμών ΜΙΛΤΑ, ΖΑΦΕΙΡΙΑ, ΑΓΙΑ ΑΓΑΘΗ, ΓΚΑΒΑΛΙΩΡΑ, ΜΟΡΜΙΑ και ΝΤΕΡΒΙΣΙ ΓΙΑΝΝΟΥΣΕΪΚΑ.
Η περιοχή ερημώνει, καθώς η κτηνοτροφία συρρικνώνεται, δεν υπάρχουν δουλιές και από πάνω λείπει και το ηλεκτρικό ρεύμα.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η Κα υπουργός γιατί μέχρι τώρα δεν ηλεκτροδοτήθηκαν οι παραπάνω περιοχές και ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε άμεσα να ηλεκτροδοτηθούν".