Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτυρία για ξυλοδαρμό μετανάστη από αστυνομικό

Συγκέντρωση έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων έκαναν χθες το απόγευμα 50 μετανάστες από το Μπαγκλαντές, διαμαρτυρόμενοι για κρούσματα ρατσισμού και αυταρχισμού που αντιμετωπίζουν συχνά, από αστυνομικούς, με πιο πρόσφατο τον ξυλοδαρμό πριν μερικές μέρες ενός συμπατριώτη τους.

Οπως καταγγέλθηκε στη συγκέντρωση, πριν από 10 μέρες πέντε μετανάστες πήγαν στο συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα για να πάρουν ένα πιστοποιητικό που χρειάζονταν για να τους χορηγηθεί "λευκή κάρτα" προσωρινής παραμονής στη χώρα μας από τον ΟΑΕΔ. Ο υπεύθυνος, αν και δε χρειαζόταν, τους ζήτησε το συμβόλαιο του σπιτιού τους και κάποιους λογαριασμούς από ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ. Οταν του τα πήγαν, αρνήθηκε να τα δεχτεί για όλους, γιατί χρειάζονταν λέει πέντε συμβόλαια! Οι μετανάστες του εξήγησαν ότι ζούσαν στο ίδιο σπίτι και τότε αυτός τους αποκάλεσε γουρούνια. Οταν ένας από τους μετανάστες του είπε ότι δεν έχει το δικαίωμα να τους βρίζει, η αντίδραση του αστυνομικού ήταν να τον χτυπήσει.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, ανάμεσά τους και μέλη κοινοτήτων μεταναστών και αντιρατσιστικών οργανώσεων, συναντήθηκε με τον διοικητή και τον υποδιοικητή του Τμήματος και τους κατήγγειλαν το συμβάν. Η απάντηση που πήραν ήταν ότι δεν υπέπεσε τίποτα στην αντίληψή τους, αλλά δεν το απέκλεισαν κιόλας, λέγοντας ότι... πάνω στο φόρτο εργασίας ο υπάλληλος μπορεί να έχασε την ψυχραιμία του! Διαβεβαίωσαν πάντως την αντιπροσωπεία ότι θα διεξαχθεί έρευνα, αφού πρώτα το θύμα τους υποδείξει τον υπεύθυνο και ότι στο μέλλον δε θα υπάρχουν τέτοια προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ