Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δε θα περάσει η αντιεκπαιδευτική πολιτική

Το σύνθημα - μήνυμα "δε θα περάσει η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση" ακούστηκε χτες στις μαζικές συγκεντρώσεις καθηγητών, δασκάλων, νηπιαγωγών, μαθητών, γονέων και κηδεμόνων, που πραγματοποιήθηκαν στο Βόλο,στην Καρδίτσα και τη Λάρισα.Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Θεσσαλίας στην απεργιακή κινητοποίηση, η συμπαράσταση των μαθητών, των γονέων, αλλά και εκπροσώπων μαζικών φορέων της περιοχής δείχνει ότι ο αγώνας για τη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας.

Στο Βόλο η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου χαιρέτισαν εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ, της τοπικής ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών, του Συντονιστικού Οργάνου των μαθητών, ενώ επιδόθηκαν ψηφίσματα συμπαράστασης από συλλόγους γονέων, εργατικών σωματείων κι άλλων μαζικών φορέων του νομού.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο Ν. Γκατζής,βουλευτής του ΚΚΕ. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, έφτασαν με πορεία στη Νομαρχία Μαγνησίας, όπου παρέδωσαν το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης.

Μεγάλο σε όγκο και παλμό ήταν το συλλαλητήριο στην Καρδίτσα.Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σερ. Τσιώνος,πρόεδρος της ΕΛΜΕ και χαιρέτισαν εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ, των μαθητών, των σπουδαστών ΤΕΙ, της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων, της ΕΛΜΕ Τρικάλων, του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Τρικάλων, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, ο αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. ά Παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Β. Μπούτας.Ακολούθησε μεγάλη πορεία στη Νομαρχία.

Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικού Ωδείου και πορεία στη Νομαρχία πραγματοποιήθηκε και στη Λάρισα.Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Δ. Πιτσιάβας,πρόεδρος του Συλλόγου Αδιορίστων Εκπαιδευτικών, ο Δ. Ζήσης πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών και ο Αργ. Χαδούλης,εκπρόσωπος της τοπικής ΕΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ