Τετάρτη 25 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο χορός του θανάτου

Μια εξαιρετική ταινία του μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη Λουκίνο Βισκόντι θα παρουσιαστεί απόψε στην ΕΤ - 1 στις 23.30. Πρόκειται για μια υπέροχη κινηματογραφική μεταφορά της νουβέλας του Τόμας Μαν: "Θάνατος στη Βενετία",με πρωταγωνιστή τον Ντερκ Μπόγκαρντ στο ρόλο του Γκούσταβ Μάλερ, σ' έναν ρόλο που έδωσε την ευκαιρία στον ηθοποιό να πραγματοποιήσει μια ανεπανάληπτη ερμηνεία, να χαρίσει στο κοινό ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας. Η μουσική του Μάλερ, η κουρασμένη αλλά πανέμορφη Βενετία που φθίνει, το ποιητικό βλέμμα του Βισκόντι, η χολέρα που στήνει το δικό της μακάβριο χορό, η τραγική έκφραση του προσώπου του Μπόγκαρντ, η επιδημία που τρομοκρατεί τους ανθρώπους, το κάλλος ενός εφήβου, η ζωή και ο θάνατος, η απελπισία και ο έρωτας αγκαλιάζονται. Φιλιούνται και χορεύουν, στροβιλίζονται, ζαλίζονται. Και έπειτα αρχίζουν μια τρομερή πάλη, μια πάλη μέχρι τελικής πτώσης πάνω στα φαινομενικά καθαρά, ειδυλλιακά, ήρεμα αλλά θανατηφόρα νερά. Εχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικό αριστούργημα που δεν αφήνει κανένα θεατή, ακόμη και τον πιο δύσκολο, αδιάφορο. Ο θεατής αιχμαλωτίζεται, συγκινείται, σαγηνεύεται από την ομορφιά, το λυρισμό, τη μουσική, τα κοστούμια, τη φυσιογνωμία του τόπου και των τοπίων των ψυχών. Μαγεύεται και γεύεται τον παρηκμασμένο ρομαντισμό του Λουκίνο Βισκόντι, του Γκούσταβ Μάλερ και του Τόμας Μαν.

Από το STAR στις 22.45 "Ο δολοφόνος των Αλπεων" του Κλιντ Ιστγουντ.

Την πεποίθηση του σκηνοθέτη και ηθοποιού Ιστγουντ για την αυτοδικία, τη γνωρίζουμε. Επίσηςέχουμε συνηθίσει στις μοναχικές αποστολές του για το "ξεκαθάρισμα", που συνήθως είναι έφιππες ή, το πολύ - πολύ, εποχούμενες. Ομως, ποτέ μέχρι τώρα δεν έτυχε να δούμε ένα "ξεκαθάρισμα" λογαριασμών στα ύψη... Αυτή τη φορά ο μοναχικός καβαλάρης θα αναρριχηθεί στα λευκά, επικίνδυνα βουνά για να βρει το δολοφόνο και να τον συλλάβει.

Από το MEGA στις 24.00 "Διαβολικό κορμί" του Αλαν Σπένσερ.

Σε πρώτη τηλεοπτική προβολή θα παρουσιαστεί η κωμωδία του 1993 που αφηγείται την εξής ιστορία: Ενας συμπαθής και ήρεμος άνδρας, που εργάζεται σε ένα ξενοδοχείο, είναι αγαπητός σε όλους. Ομως, ξαφνικά νιώθει ότι πνίγεται όταν συνειδητοποιεί ότι είναι στην ίδια, ανιαρή θέση επί 12 ολόκληρα χρόνια. Για να διασκεδάσει τη θλίψη του καταφεύγει σε φαντασιώσεις και αρχίζει να διαδίδει ψέματα, εν γνώσει του φυσικά. Λέει, π.χ.: ότι είναι φίλος με τον τάδε σταρ, ή ότι υπήρξε εραστής της δείνα γνωστής κυρίας και ότι οι σχέσεις του με την υψηλή κοινωνία είναι πολύ στενές. Το ψέμα όμως θα τον οδηγήσει σε τρομερά μονοπάτια. Επικίνδυνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ