Τετάρτη 25 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηχοι και φωνές

Στους παραδοσιακούς ήχους των κρουστών θα συντονιστεί το "Παλλάς" την Παρασκευή και το Σάββατο (8.30μ.μ.), στο πλαίσιο του δεύτερου διήμερου του κύκλου "Εν Χορδαίς και Οργάνοις". Τέσσερις κορυφαίοι δεξιοτέχνες των λαϊκών κρουστών, οι Γιώργος Γευγελής, Βαγγέλης Καρίπης, Πέτρος Κούρτης και Ανδρέας Παππάς θα παίξουν τουμπελέκια, νταούλια, μικρά και μεγάλα ντέφια, ζίλια, κουτάλια, μασιές αλλά και σήμαντρα, ξεδιπλώνοντας τον τεράστιο πλούτο και την ποικιλία της ελληνικής ρυθμολογίας. Μαζί τους συμπράττουν οι:Μιχάλης Καλιοντζίδης (ποντιακή λύρα), Γιώργος Κωτσίνης (κλαρίνο) και τέσσερις γυναικείες φωνές, οι: Κατερίνα Παπαδοπούλου, Ειρήνη Δερέμπεη, Παρθένα Καζάκου, Μαριαστέλλα Τζανουδάκη.

  • Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος σήμερα (10.30μ.μ.) παρουσιάζεται στον "Δίαυλο" (Δράκου 9), ενώ επίσης σήμερα (8.30μ.μ.), στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο διοργανώνεται βραδιά Αρμενικής μουσικής με τους Φλώρα Καζαντζιάν (σοπράνο) και Γιώργο Φιλαδελφέα (πιάνο). Είσοδος ελεύθερη.
  • Ο Χρήστος Τσιαμούλης από αύριο εμφανίζεται και πάλι "Στον αέρα" (Πετρούπολη), ενώ στο "Bell Helene" (Παλαιολόγου 1, πλ. Πολιτείας) αύριο (9.30μ.μ.) παρουσιάζεται το μουσικό οδοιπορικό "Από τη Σμύρνη στον Πειραιά". Η διαδρομή του ρεμπέτικου μέσα από το τραγούδι και τα μουσικά χρώματα της "Ρεμπέτικης Εστουδιαντίνας".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ