Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδικά "παιχνίδια"

Εργα Μπιζέ, Μπισέ και Στράους θα παρουσιάσει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ σήμερα και αύριο, στις 11 το πρωί, στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο (Αγ. Σώστης, Τιμοκρέοντος 6α), στο πλαίσιο του κύκλου εκπαιδευτικών συναυλιών, που διοργανώνουν τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, με ελεύθερη είσοδο. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει και θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Δημήτρης Αγραφιώτης.Συμμετέχουν οι μαθητές του Α Δημοτικού Σχολείου Παπάγου και δυο μαθήτριες της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης.Το Σάββατο και την Κυριακή, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, σε διεύθυνση πάλι του Δ. Αγραφιώτη, θα δώσει δύο συναυλίες στο "Παλλάς" (8.30μμ) με τα έργα "Παιδικά παιχνίδια" του Μπιζέ και "Το καρναβάλι των ζώων" του Σ. Σανς. Στο πιάνο η Βίκυ Στυλιανού και η Ελισσάβετ Κουναλάκη.

  • Σήμερα (8.30μμ), στην αίθουσα συναυλιών "Φ. Νάκας" πραγματοποιείται το ρεσιτάλ κιθάρας της Κορίνας Βουγιούκα,με ελεύθερη είσοδο. Παρουσιάζει μια διαδρομή στην μπαρόκ, κλασική, ρομαντική και σύγχρονη εποχή με έργα Μπαχ, Κοστ, Πουχόλ, Βίλα Λόμπος, Μορέλ και Μαρτέν.
  • "Το βλέμμα του Οδυσσέα", καθώς και μουσική της από άλλες ταινίες, συνθέτουν το πρόγραμμα των συναυλιών της Ελένης Καραϊνδρου αύριο, μεθαύριο και το Σάββατο στο Μέγαρο Μουσικής.
  • Στον ίδιο χώρο στις 22, 23 και 28/2 θα φιλοξενηθούν οι "Ορίζοντες", ένα τριήμερο αφιέρωμα σε διαφορετικά μουσικά ακούσματα. Το τριήμερο ανοίγουν οι"Αβατον" και ο βετεράνος της τζαζ Τρέβορ Γουότς με τη "Μουαρέ Μιούζικ Ντραμ Ορκεστρα". Στις 23/2 εμφανίζεται η Γιουλντούζ Ουσμάνοβα από το Ουζμπεκιστάν, με το συγκρότημά της, οι Αρμένιοι Τριπλ "Α" και ο ΙνδόςΑμίτ Τσατερτζί.Στις 28/2, θα εμφανιστεί ο διάσημος Αμερικανός κιθαρίσταςΤζον Μακ Λάφλιν.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ