Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μονοπάτια τραγουδιών

Τραγούδια του από τον "Ασωτο Υιό" και το "Βαλκανιζατέρ" αποτελούν το κύριο υλικό των μουσικών παραστάσεων του Νίκου Πορτοκάλογλου στη μουσική σκηνή "Δίπλα στο Ποτάμι" (Λ. Κατσώνη 189, Αγ. Ανάργυροι). Από αύριο (10.30μμ) και για ένα μήνα ο Ν. Πορτοκάλογλου θα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα από το οποίο, βεβαίως, δε θα απουσιάζουν αναφορές σε όλη του τη δισκογραφία.

  • Η Ελλη Πασπαλά από μεθαύριο (10.30μμ) μέχρι και την 1 Μάρτη θα βρίσκεται στο "Μετρό" (Γκύζη και Κάλβου), παρουσιάζοντας τη νέα της δισκογραφική δουλιά "Για τη Συνήθεια του Ερωτα" σε μουσική του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου.
  • Μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στον Μπέρτολντ Μπρεχτ και στον Κουρτ Βάιλ φιλοξενείται την Παρασκευή και το Σάββατο (10μμ) στην αίθουσα της ΠΠΚ "Κίνηση" (Υπατίας 1β και Μητροπόλεως). Ο λόγος για την "Μπαλάντα των Πειρατών",που παρουσιάζουν ο Σάκης Παπαδημητρίου (πιάνο) και η Γεωργία Συλλαίου (φωνή), με τραγούδια από την ιστορική συνεργασία Μπρεχτ - Βάιλ, από τα μουσικοθεατρικά έργα "Οπερα της Πεντάρας", "Μαχαγκόνι" και "Χάπι Εντ", με τους αυθεντικούς στίχους, αλλά σε ελληνική απόδοση. Επίσης θ' ακουστούν κομμάτια από τη γαλλική και αμερικανική περίοδο του Βάιλ, καθώς και η "Μπαλάντα των Πειρατών", ένα από τα λίγα τραγούδια στα οποία ο Μπρεχτ έγραψε τους στίχους και τη μουσική.
  • Εννέα μουσικές παραστάσεις θα δώσει η Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" από αύριο, στην "Αίγλη" Θεσσαλονίκης, με λυρικά και λαϊκά τραγούδια του συνθέτη. Στο πρώτο ταξίδι της στη συμπρωτεύουσα τη συνοδεύουν οι τραγουδιστές Αλέξια, Γεωργία Βεληβασάκη, Παναγιώτης Καραδημήτρης και Σωτηρία Λεονάρδου.Παραστάσεις θα δοθούν στις 19, 20, 21, 22, 25, 26, 27 και 28/2.
  • Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται και ο Διονύσης Σαββόπουλος,που από σήμερα μέχρι τις 2 Μάρτη θα παρουσιάζει το "Ξενοδοχείο" στο "Κούπερς κλαμπ Νάνι - Νάνι".
  • Ο Βαγγέλης Κατσούλης μετά τις εμφανίσεις του στις "Γραμμές" (προχτές και χτες) σήμερα βρίσκεται στο "Μύλο" της Θεσσαλονίκης και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, παρουσιάζοντας τη δισκογραφική του κατάθεση "Μέσ' απ' το σκοτάδι".
  • Σήμερα και αύριο "Οι παίδες εν καμίνω" εμφανίζονται "Στον αέρα" (κεντρική πλατεία Πετρούπολης). Στον ίδιο χώρο, από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, καθώς και από 26/2 - 1/3 ο Χρήστος Τσιαμούλης,με αφορμή την τελευταία του δουλιά "Μονάχα για να ταξιδεύω", παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Μαζί του οι Μαρία Κατινάρη, Νίκος Οικονομίδη, Μιχάλης Κλαπάκης, Νίκος Ζούκας και Μάρκος Τομαράς.
  • Μουσικοθεατρική η σημερινή βραδιά στο "Εμπριμέ", όπου εμφανίζεται το "Μαγικό χαλί". Στον ίδιο χώρο αύριο διοργανώνεται Ικαριώτικο γλέντι με τη συμμετοχή κομπανίας, που θα παρουσιάσει παραδοσιακά και νησιώτικα τραγούδια (το φαγητό δωρεάν). Την Παρασκευή στο "Εμπριμέ" εμφανίζονται οι "Ντι Ντρέισι" και το Σάββατο η Τζούλι Μασίνο.
  • Στο "Hi - Hat" την Παρασκευή και το Σάββατο φιλοξενείται η τραγουδίστρια της νέας αγγλικής σόουλ μουσικής Dorothy Umukoro.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ