Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ολυμπιακό δώρο στην ENIC

Εργα ύψους 1,3 δισ. στη Ν. Φιλαδέλφεια όπου θα γίνει ο τελικός ποδοσφαίρου της Ολυμπιάδας

Δώρο ύψους 1,3 δισ. κάνει η πολιτεία στην ΑΕΚ και στην ιδιοκτήτριά της πολυεθνική εταιρία ΕΝΙC με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Οπως παραδέχτηκε χτες ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρ. Φούρας, ο τελικός του ποδοσφαίρου της Ολυμπιάδας θα πραγματοποιηθεί μετά από αίτημα της ΔΟΕ στη Νέα Φιλαδέλφεια και όχι στο Ολυμπιακό Στάδιο όπως προέβλεπε ο φάκελος της υποψηφιότητας. Ετσι στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας πρόκειται να γίνουν έργα ύψους 1,3 δισ. και όχι 300 εκατ. όπως προβλέπονταν αρχικά από το φάκελο. Τα έργα αυτά πρόκειται στην ουσία να τα ιδιοποιηθεί η πολυεθνική ιδιοκτήτρια της ΑΕΚ που βρίσκεται πολύ κοντά στην ενοικίαση του γηπέδου από την ερασιτεχνική ομάδα για 25 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε από το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας μέρος του άλσους για να να κάνει επέκταση του γηπέδου.

Με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης, που παραδίνει τη χρήση στους ιδιώτες για πολλά χρόνια, πρόκειται να γίνουν τα έργα του νέου ιπποδρόμου στο Τατόι αλλά και στο Καλοχώρι της Θεσ/νίκης. Ηδη ο ΟΔΙΕ έκανε πρόσκληση ενδιαφέροντος η οποία μάλιστα ανακοινώθηκε και από το CNN, όπως ανέφερε χτες ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Την υπόσχεση ότι ο νέος αθλητικός νόμος θα ψηφιστεί σ' αυτή τη σύνοδο της Βουλής έδωσε ο Α. Φούρας.

Τη Δευτέρα αναχωρεί για το Ναγκάνο και τη χειμερινή Ολυμπιάδα η ελληνική αντιπροσωπεία που θα παρουσιάσει την πορεία της προετοιμασίας για το 2004. Επικεφαλής θα είναι ο Α. Φούρας και θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σ. Στρατήγης, ο διευθύνων σύμβουλος Κ. Μπακούρης, και το μέλος Γ. Θεοδωρακόπουλος. Ακόμα στο Ναγκάνο θα είναι τα μέλη της ΔΟΕ Ν. Φιλάρετος και Λ. Νικολάου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ