Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
1ΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με υψηλά πρότυπα

"Ο γύρος των πέντε Ηπείρων". Η συμμετοχή αθλητών και από τις πέντε ηπείρους είναι ο στόχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για τον 1ο διεθνή ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας. Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ανδρέας Μιαούλης, τόνισε μεταξύ άλλων: "Επιδίωξή μας είναι να αγκαλιάσουμε αυτόν τον αγώνα και αφού πετύχουμε, να τον καθιερώσουμε σαν τον εθνικό μας γύρο, με τελικό στόχο την ανάδειξή του σε διεθνές αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό γεγονός, σύμφωνα με τα πρότυπα των περίφημων γύρων Γαλλίας, Ισπανίας και Ιταλίας".

Ο αγώνας γίνεται υπό την αιγίδα της ΚΕΔΚΕ, αφού ο αγώνας θα περάσει σχεδόν από ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα. Ηδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 8 χώρες και ο στόχος είναι να υπάρχει εκπροσώπηση από όλο τον κόσμο και όχι μόνο από την Ευρώπη.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 2 Απρίλη από την Αλεξανδρούπολη, όπου και θα γίνει το πρώτο ετάπ. Ακολουθούν άλλα 9 ετάπ μέχρι τις 12 Απρίλη, με το τελευταίο να γίνεται από το Αργος στην Αθήνα, όπου θα έχουμε τον τερματισμό στην Ακρόπολη. Αναλυτικά οι αποστάσεις: Αλεξανδρούπολη - Ξάνθη (124χλμ), Ξάνθη - Σέρρες (168χλμ), Σέρρες - Θεσσαλονίκη (166χλμ), Καλαμαριά - Λάρισα (206χλμ), Τρίκαλα - Γιάννινα (152χλμ), Γιάννινα - Αγρίνιο (164χλμ), Πάτρα - Ολυμπία (143χλμ), Ολυμπία - Καλαμάτα (163χλμ), Σπάρτη - Ναύπλιο (122χλμ), Αργος - Αθήνα (167χλμ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ