Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Αντιδράσεις για Ιορντανέσκου

Δεν αποφασίστηκε η πρόσληψη του Ρουμάνου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, που εμφανίζεται διασπασμένο

Κωμικοτραγικές καταστάσεις για μια ακόμα φορά χτες στο ΔΣ της ΕΠΟ. Κόντρες και υπονοούμενα, αλλά (προσωρινά) αποτέλεσμα μηδέν, αναφορικά με το θέμα του εκλέκτορα στην Εθνική. Οπως φάνηκε, η απόφαση για την πρόσληψη Ιορντανέσκου είναι ειλημμένη, όμως η επισημοποίηση πήρε παράταση. Κάποιοι αντιδρούν φραστικά αν και στην πράξη "ποιούν την νήσσαν". Με λίγα λόγια δηλαδή, Ελληνες "ποδοσφαιροπατέρες"...

Μετά από περίπου τρίωρη συζήτηση, το ΔΣ της Ομοσπονδίας κατέληξε, με σιωπηρή αποδοχή και όχι ψηφοφορία, να συναντηθούν έως την επόμενη Τετάρτη με τον Ιορντανέσκου και όποιον άλλον εκδηλώσει ενδιαφέρον (...) για να συζητηθούν λεπτομέρειες. Πάντως, από προχτές ο Ρουμάνος έχει μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής (ΤΕ), Τ. Ανδριά. Χτες μάλιστα ενημέρωσε γραπτώς ότι αποδέχεται την πρόταση και 6 ή 7 Φλεβάρη μπορεί να έρθει στην Αθήνα για διευθέτηση των λεπτομερειών!

Το πρόβλημα έγκειται ότι στην ΕΠΟ υπάρχουν βασικά δύο τάσεις. Από τη μια η Τεχνική Επιτροπή και από την άλλη η 4μελής Επιτροπή (Αλημίσης, Γκαγκάτσης, Θωμαϊδης, Ανδριάς), που ανέλαβε να διευθετήσει το θέμα. Η πρώτη επιμένει σε Ελληνα η "ελληνοθρεμμένο" τεχνικό (σ.σ. Παράσχος, Δανιήλ, Γκέραρντ, Μπλαχίν, Γκμοχ, Μπάγεβιτς), ενώ η δεύτερη στον Ιορντανέσκου.

Παρότι στο πλαίσιο των προϋποθέσεων (εγνωσμένης αξίας, γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας) και στην ανάγκη άμεσης λύσης έχουν συμφωνήσει όλοι, βρίσκουν σωρεία αιτιών ώστε ν' απορρίψουν την πρόταση της άλλης πλευράς. Η "4μελής", λοιπόν, υποστηρίζει πως οι Ελληνες ή "ελληνοθρεμμένοι" αυτή τη στιγμή εργάζονται και δεν είναι σωστό η ΕΠΟ να κάνει επαφές, που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στα σωματεία. Εμμέσως πλην σαφώς, επίσης, εκτιμούν ότι ο Ιορντανέσκου είναι καλύτερος, τονίζοντας ότι πρέπει ο υποψήφιος να 'χει ανάλογη εμπειρία.

Μ' εξαίρεση τον πρόεδρο, τα οκτώ μέλη της ΤΕ απέρριψαν τον Ρουμάνο και μαζί με τους ομοϊδεάτες τους αντιδρούν στην πρόσληψή του, επισημαίνοντας ότι έως το καλοκαίρι θα 'χει υποχρεώσεις με τη Ρουμανία. Υποστηρίζουν ακόμα ότι οι προτεινόμενοι απ' αυτούς είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν χωρίς ν' αποκλείουν την περίπτωση ν' αναλάβουν αμέσως! Επίσης, προτάσσουν την ανάγκη δημιουργίας ελληνικής σχολής ποδοσφαίρου, όπου ο εκλέκτορας θ' αποτελεί τη βάση. Χαρακτηριστικά, ο Β. Μάντζιος, μέλος στην ΤΕ, δήλωσε στο "Ρ": "Εχουμε κάνει επαφές με Γκέραρντ, Γκμοχ και δέχονται να 'ρθουν τώρα. Είναι απαράδεκτο αυτό που προσπαθούν να κάνουν με τον Ιορντανέσκου".

Ο Σ. Ψαρόπουλος, επίσης μέλος στην ΤΕ, έκανε λόγο για "λύσεις που φαίνονται να καπελώνουν. Οπως δείχνουν τα πράγματα είναι τελειωμένα και 'μεις απλά καλούμαστε να προσυπογράψουμε. Είναι επικίνδυνο αυτό που πάει να γίνει". Αργότερα ζήτησε, "αν τον Ιορντανέσκου έχει επιλέξει ο Φούρας, να βρούμε άλλον". Ο Σ. Αλημίσης αντιδρώντας αποχώρησε από την Επιτροπή Διερεύνησης και τελικά επανήλθε με τον όρο να συμμετέχει και ο Σ. Σφακιανάκης.

  • Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Α. Φούρας, ανακοίνωσε χτες πως η ΓΓΑ θα βοηθήσει οικονομικά.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ