Πέμπτη 15 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παλλαϊκό μέτωπο πάλης στο κυρίαρχο μπλοκ

Δελτίο Τύπου της ΝΕ για την προσπάθεια αποκλεισμού του Κόμματος

Την κλιμάκωση της επίθεσης από τη μεριά της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους και την προσφυγή της σε μεθόδους εκφοβισμού, καταγγέλλει με Δελτίο Τύπου της, η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ.Επίσης, κάνει αναφορά σε μια σειρά γεγονότα που αποδεικνύουν τις προσπάθειες διάφορων πολιτικών δυνάμεων, που στην ουσία συνοδοιπορούν με την κυβέρνηση και έχουν σαν στόχο να αποκλειστεί το ΚΚΕ.

Στο Δελτίο Τύπου τονίζονται αναλυτικά τα εξής:

"Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, Νέοι και νέες

Τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στο βιοτικό επίπεδο, τις κατακτήσεις, τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα του Λαού μας, προχωρεί στη διχοτόμηση και την πλήρη αμερικανοποίηση του Αιγαίου, υπακούοντας στις επιταγές των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκή Ενωση) και των κεφαλαιοκρατών. Την ίδια στιγμή επιχειρεί τόσο μέσα από την ιδεολογική τρομοκρατία "των μονόδρομων" της "κοινωνικής συναίνεσης", των σεναρίων για την "κεντροαριστερά - κεντροδεξιά", όσο και μέσα από τον αυταρχισμό, τη βία, την τρομοκρατία να ποδηγετήσει το μαζικό λαϊκό κίνημα, να καταπνίξει οποιαδήποτε μορφή αντίστασης στη νεοσυντηρητική της επιδρομή. Για το σκοπό αυτό καταφεύγει στον ωμό και απροκάλυπτο αντικομμουνισμό, στην επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να διχάσει το λαό. Η επικίνδυνη αυτή κυβερνητική πρακτική, που θυμίζει άλλες εποχές καταδικασμένες στη λαϊκή συνείδηση, κλιμακώνει με την κυβερνητική δικαστική δίωξη ενάντια στο "Ρ" την επίθεση εκφοβισμού και χειραγώγηση της ενημέρωσης, φίμωση της αντίθετης πολιτικής άποψης.

Στην πρόσφατη εκδήλωση για τη δολοφονία του Ν. Ταμπονέρα που διοργάνωσε η Α ΕΛΜΕ Αχαϊας και το "ΕΑΜ", το Κόμμα μας τίμησε τη μνήμη του με ανακοίνωση της ΝΕ, κατάθεση στεφάνου και παρουσία αντιπροσωπείας του. Οι οργανωτές όμως αρνήθηκαν να διαβαστεί η ανακοίνωση της ΝΕ, ενώ αντίθετα διάβασαν τις ανακοινώσεις όλων, όσοι παραβρέθηκαν. Αυτή η απροσχημάτιστη τακτική αποκλεισμού του ΚΚΕ βοηθάει την αντικομμουνιστική επίθεση.

Λαός και νεολαία, ο απλός κόσμος νομίζουμε πρέπει να βγάλουν ορισμένα γενικότερα συμπεράσματα από τη δράση ορισμένων πολιτικών ομάδων που με την τακτική τους βοηθούν την κυβερνητική πολιτική.

Πού θέλουν να οδηγήσουν, δηλαδή, το κίνημα, όταν αποκλείουν το ΚΚΕ και ταυτόχρονα ο σημερινός πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ, στέλεχός του ΝΑΡ, μαζί με την ΠΑΣΚΕ και τον ΣΥΝ ανέστειλαν το Φλεβάρη του '97 την απεργία των καθηγητών;Ποιον ωφελεί η στάση αποκλεισμού του ΚΚΕ και ο πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ κοινός υποψήφιος του ΝΑΡ και του "ΕΑΜ" να συγκροτεί κοινό προεδρείο με το ΣΥΝ και ΔΑΚΕ μετά τις πρόσφατες εκλογές;

Ποιον ωφελούν οι συμφωνίες των δυνάμεων αυτών, στο παρασκήνιο, με την ΠΑΣΚΕ, για να μην αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων στις πρόσφατες εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και να αποτρέψουν, με εκλογομαγειρέματα, να βγάλει το ψηφοδέλτιο που υποστήριξε η ΕΣΑΚ και άλλες ταξικές δυνάμεις, 5η έδρα;

Η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ καλεί του εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό της Αχαϊας να γυρίσει την πλάτη στους συνοδοιπόρους της κυβερνητικής πολιτικής, τους καλεί να ορθώσουν, μέσα από την ενότητα και τον αγώνα, ένα παλλαϊκό μέτωπο πάλης όχι μόνο για να ακυρώσουν τις αντιδραστικές κυβερνητικές επιλογές, αλλά και για να αναπτύξουν την πάλη τους, με στόχο να ανατραπεί το κυρίαρχο μπλοκ δυνάμεων, για να γίνει ο ίδιος ο λαός κυρίαρχος των εξελίξεων".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ