Πέμπτη 15 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν. ΜΠΕΡΝΣ
ΝΕΟΣ ΠΙΟΥΡΙΦΟΪ
ο γκαουλάιτερ των πολυεθνικών

Τις πιο μαύρες μέρες του αντικομμουνισμού και της νεότερης ιστορίας της χώρας, επιχειρεί να επαναφέρει ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, ανακηρύσσοντας τους Τρούμαν και Μάρσαλ σωτήρες της Ελλάδας από τον κομμουνισμό!

Σε ένα δεύτερο βήμα ιταμής πρόκλησης του ελληνικού λαού, προχώρησε χτες ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Ν. Μπερνς, θέλοντας, προφανώς, να κάνει ακόμη πιο καθαρό το ρόλο του τοποτηρητή του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και των συμφερόντων των πολυεθνικών.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Μπερνς, αποθρασυμένος από τη δουλικότητα των κυβερνώντων, μετά το "μάθημα" για τον περιορισμό του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου, πέρασε σε "μάθημα" ιστορίας, για το ρόλο των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Μιλώντας στο Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο, βάφτισε τους Μάρσαλ και Τρούμαν ευεργέτες του ελληνικού λαού (!), απέδωσε στη χώρα του τιμές για το δολοφονικό της ρόλο, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου (!) και εξήρε τη συνεργασία των ΗΠΑ με τα ντόπια όργανά τους, κατά του κομμουνισμού και του "σιδηρού παραπετάσματος"!

Ο Αμερικανός πρέσβης, που γύρισε το ρολόι της αμερικανοκρατίας στη χώρα μας στην εποχή του Πιουριφόι, δεν παρέλειψε μετά την ανέντιμη διαστρέβλωση της ιστορίας να απευθύνει εντολές προς την ελληνική κυβέρνηση για το χειρισμό των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού, καθώς και σε συστάσεις για την οικονομική πολιτική, που πρέπει, όπως είπε, να διευκολύνει την είσοδο των αμερικανικών πολυεθνικών στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων!

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας τον Ν. Μπερνς "άξιο απόγονο του Πιουριφόι",τονίζει ότι τα λεγόμενα του Αμερικανού πρεσβευτή "δείχνουν ότι ο ιμπεριαλισμός σε συμφωνία με τους κυβερνητικούς ιθύνοντες της Ελλάδας έχουν στόχο την πάση θυσία επιβολή των δολοφονικών σχεδίων του κατά του λαού και της χώρας".


ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ