Τρίτη 13 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πορτρέτα γυναικών

Εγκαινιάζεται αύριο, στο μεσαίο επίπεδο της αίθουσας τέχνης "Αστρολάβος- Δεξαμενή" (Ξανθίππου 11), έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας της Πηνελόπης Μασούρη,με τίτλο "Πορτρέτα γυναικών που πέρασαν από τον ελληνικό μαυρόασπρο κινηματογράφο".Πρόκειται για μια σειρά φωτογραφιών - πορτρέτων γνωστών γυναικών ηθοποιών μας, που έχουν παρθεί είτε στα καμαρίνια τους, είτε στους ιδιωτικούς τους χώρους και πλαισιωμένων από τα προσωπικά τους αντικείμενα, αποτελούν τη δουλιά της φωτογράφου.

Εκτός του εικαστικού τους ενδιαφέροντος, οι φωτογραφίες αυτές αποπνέουν και μια ανεπιτήδευτη έκφραση της προσωπικότητας των εικονιζομένων. Φωτογραφίες - ψυχογραφήματα μπορούν να θεωρηθούν, μια και μέσα από αυτές δεν παρουσιάζεται το πρόσωπο της σκηνής, αλλά ο βαθύτερος εαυτός τους. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 του Γενάρη.

Στον ίδιο χώρο, στο κάτω επίπεδο, εγκαινιάζεται την ίδια μέρα έκθεση έργων ζωγραφικής του Βασίλη Κελαϊδή.Στα έργα του ο καλλιτέχνης παρουσιάζει μορφές, γυμνά ανθρώπινα σώματα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 του Γενάρη.

  • Εγκαινιάστηκε χτες στην αίθουσα "Πολυθέαμα" (Χαλκοκονδύλη 28), έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Κούρδων προσφύγων της Πεντέλης. Η έκθεση διοργανώνεται με τη βοήθεια της Εθελοντικής Εργασίας Αθήνας και τον Πολιτιστικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο Εργαζομένων ΔΕΗ "Ο Φυσιολάτρης". Θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Ιανουαρίου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Οπως σημειώνουν οι διοργανωτές, "η έκθεση διοργανώνεται ως ένδειξη συμπαράστασης για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων. Τα έργα τέχνης παράγονται σε πείσμα αυτών ακριβώς των συνθηκών".
  • Τα Εικαστικά Εργαστήρια "Λέσχη" (Μυκάλης 26, Κεραμεικός) στο πλαίσιο του προγράμματος διαλέξεων με εικαστικά θέματα, διοργανώνουν σήμερα (8μ.μ.) εκδήλωση, με θέμα "Το κόσμημα στην αρχαία Ελλάδα".Θα μιλήσει η Γεωργία Αδαμοπούλου.Στις 19 Ιανουαρίου (8μ.μ.) στον ίδιο χώρο, ο Βασίλης Φιοραβάντες θα μιλήσει για τη δημιουργία του Ροντέν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ