Παρασκευή 9 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελέω ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ και Τζαννετάκη

Με την ψήφο του βουλευτή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ διορίστηκαν τα μέλη της Επιτροπής Συνταξιοδότησης συγγραφέων και καλλιτεχνών

Με την ψήφο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Τζανή Τζαννετάκη, "πέρασε" τελικά η κυβερνητική πρόταση για το διορισμό των μελών της Επιτροπής Συνταξιοδότησης Συγγραφέων και Καλλιτεχνών, που περιλαμβάνει 6 μέλη, παρά την αντίθεση των υπόλοιπων βουλευτών του κόμματός του στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Σύμφωνα με το νόμο, προκειμένου να εγκριθεί από την επιτροπή διορισμός πρέπει να συγκεντρώνει τα 2/3 των ψήφων των μελών της. Ο αριθμός συμπληρώθηκε οριακά με την ψήφο του βουλευτή της ΝΔ, ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος ψήφισαν λευκό ή κατά. "Λευκό" ψήφισε το ΔΗΚΚΙ και υπέρ ο ΣΥΝ και το ΠΑΣΟΚ.

"Λευκό" ψήφισε και το ΚΚΕ, ενώ, παρεμβαίνοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου επανέλαβε την πρόταση του Κόμματος, για "13μελή επιτροπή, οι 10 να είναι εκπρόσωποι φορέων και οι 3 του υπουργού και αυτό, γιατί οι φορείς εκτός του ότι είναι γνώστες του χώρου και των προβλημάτων θα λογοδοτήσουν" απέναντι στους συγγραφείς και τους καλλιτέχνες. Εφόσον στην επιτροπή - κατέληξε - δεν εκπροσωπούνται οι φορείς είναι "σχήμα ανάπηρο".

Στην 6μελή επιτροπή διορίστηκαν ο συγγραφέας Σπ. Πλασκοβίτης (Πρόεδρος) ο πανεπιστημιακός Ν. Κεσσανλής (αντιπρόεδρος), ο πανεπιστημιακός Ν. Βαγενάς, ο θεατρολόγος Κ. Γεωργουσόπουλος, ο συνθέτης Γ. Κουρουπός και ο στιχουργός Λ. Παπαδόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ