Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Μικρόφωνο" στη μειονότητα

Από σήμερα και η μουσουλμανική μειονότητα θα έχει λόγο στην ελληνική ραδιοφωνία. Μια σημαντική πρωτοβουλία της ΕΡΑ, η οποία από σήμερα και από τον περιφερειακό σταθμό της Κομοτηνής, ο οποίος λειτουργεί σχεδόν επί μισό αιώνα, δίνει το "μικρόφωνο" στη μειονότητα. Ενας μουσουλμάνος φοιτητής που ζει στην Ξάνθη, ο Σαμή Καραμπουγιούκογλου στην τούρκικη γλώσσα θα κάνει τη δική του εκπομπή που θα έχει τίτλο "Χελικόν", που σημαίνει τέχνη. Για πρώτη φορά έτσι η ελληνική ραδιοφωνία θα απευθύνεται σε μόνιμη βάση, ανά βδομάδα στη μουσουλμανική μειονότητα, με μια εκπομπή που θα μεταδίδεται στη γλώσσα της μειονότητας.

Η εκπομπή ξεκινά από σήμερα στις 6 το απόγευμα με το "Χελικόν", που θα επιχειρήσει μια περιήγηση στο χώρο του πολιτισμού, των ιδεών, της λογοτεχνίας και της δημιουργίας. Το βράδυ από τις 9 έως τις 10 ο Σαμή Καραμπουγιούκογλου στην τούρκικη γλώσσα και η Μαρία Αμπατζή στην ελληνική, θα "περιπλανηθούν" στις μουσικές νότες και θα επικοινωνήσουν με τους ακροατές. Σήμερα, επίσης, το πρωί από τις 9 έως τις 11 μεταδίδεται ένα ειδικό πρόγραμμα της ΕΡΑ Κομοτηνής. Η πρώτη ώρα εντάσσεται στην εκπομπή της ΕΡΑ - 1 "Στις γειτονιές του κόσμου". Στο μικρόφωνο θα είναι ο γενικός διευθυντής της ΕΡΑ Γιάννης Τζαννετάκος και ο Νικήτας Λιοναράκης, οι οποίοι συζητούν με εκπροσώπους της δημόσιας ζωής της χώρας μας, για την πρωτοβουλία εκπομπών προς τη μουσουλμανική μειονότητα. Παίρνουν μέρος και χαιρετίζουν την έναρξη αυτών των εκπομπών εκπρόσωποι των κομμάτων, ευρωβουλευτές, δήμαρχοι, πανεπιστημιακοί κ. ά.

Στους άμεσους στόχους της ΕΡΑ και μετά την αξιοποίηση της εμπειρίας από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι να ακολουθήσουν και ανάλογες εκπομπές στα πομακικά και στα ρωσικά, αφού χιλιάδες Ελληνοπόντιοι έχουν εγκατασταθεί στη Θράκη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
10. Γιουσούφ Εμπρού(2023-06-10 00:00:00.0)
"Δίκτυο" κατά του ρατσισμού(1998-03-28 00:00:00.0)
Ειδήσεις για αλλοδαπούς(1998-01-29 00:00:00.0)
Μια θετική πρωτοβουλία(1997-11-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ