Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενδιαφέρουσες "συναντήσεις"
  • Το Κέντρο Μελέτης Αρχαίου Ελληνικού και Ελληνιστικού Δικαίου και οι εκδόσεις Παπαδήμα οργανώνουν τη Δευτέρα (7μ.μ.), στο Πάντειο Πανεπιστήμιο,διάλεξη της καθηγήτριας του Αρχαίου Ελληνικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου Εβα Κανταρέλλα,με το θέμα του σημαντικότατου ομότιτλου βιβλίου της "Οι γυναίκες της αρχαίας Ελλάδας" (μετάφραση Παναγιώτη Δημάκη, εκδόσεις Παπαδήμα).
  • Την Κυριακή (11π.μ.), στο Πνευματικό Κέντρο Αθήνας (Ακαδημίας 50), οι εκδόσεις "Αστερίας",τιμούν το διανοούμενο - καλλιτέχνη Αντώνη Πρωτοπάτση.Για τη ζωή και το έργο του θα μιλήσει ο Στρατής Μολίνος,ενώ ο Τάκης Χατζηαναγνώστου θα παρουσιάσει το λεύκωμα "Α. Πρωτοπάτσης 1897 - 1947".
  • Στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης "Διονύσιος Σολωμός" (Αιόλου 61), τη Δευτέρα (6μ.μ.) πραγματοποιείται η Α ημερίδα για τις "Ελληνο - Αρμενικές πολιτιστικές σχέσεις από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα".Οργανωτές οι: Ομιλος Μελέτης Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Πανεπιστημίου Αθηνών,Ελληνο - Αρμενικός Σύνδεσμος,Σύνδεσμος για την Αναβάθμιση του Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Αθηνών.Μιλούν: Μ. Στασινοπούλου, Α. Δεληκωστόπουλος, Γ. Δημητροκάλλης, Κ. Μητσάκης, Ε. Μικρογιαννάκης, Ε. Μουτσόπουλος, Κ. Μπουρδάρα, Τ. Τζεν. Ο Μένης Κουμανταρέας θα διαβάσει αποσπάσματα από το χρονικό του"Το Αρμένισμα".
  • Εξι εβδομάδες αφιερωμένες στα γαλλικά φιλοσοφικά ρεύματα διοργανώνει τοΓαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών,με τίτλο "Φιλοσοφίας Αγλάισμα". Στο πλαίσιό τους, στο χώρο του Ινστιτούτου, διοργανώνεται έκθεση βιβλίου για τα 50 χρόνια γαλλικής φιλοσοφίας, ενώ δύο ημερίδες (χτες και σήμερα), στις οποίες συμμετέχουν γνωστοί Γάλλοι φιλόσοφοι φιλοδοξούν να ανιχνεύσουν τις σύγχρονες τάσεις της φιλοσοφίας στη Γαλλία.
  • Τη Δευτέρα (6.30μ.μ.) στου Ελευθερουδάκη (Πανεπιστημίου 17), πραγματοποιείται εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του ιδρυτή των Ολυμπιακών Αγώνων Δημήτριο Βικέλα.Μιλά η Σοφία Ντενίση.Συμμετέχει το κουιντέτο "Καντερέλ".
  • Αύριο (12μ.μ.) στο βιβλιοπωλείο "Γιόλα Μάτη" (Σολωμού 1, Νέο Ψυχικό), οι εκδόσεις "Περίπλους" θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Γιάννη Κακουλίδη "Ελληνικός Θάνατος".
  • Τη Δευτέρα (8μ.μ.) στο "Κέντρο Λόγου και Τέχνης 104" των εκδόσεων "Καστανιώτη" (Θεμιστοκλέους 104), συναντώνται οι Κώστας Καζάκος και Λένα Διβάκη.
  • Τη Δευτέρα (7.30μ.μ.), στις εκδηλώσεις "Η τέχνη στην εξορία και τη φυλακή" του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Χαλανδρίου, φιλοξενείται ο Π. Ανταίος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ