Τρίτη 28 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα μηνύματα για την 28η Οκτωβρίου

Μηνύματα για την επέτειο του ΟΧΙ εξέδωσε η πολιτική ηγεσία της χώρας.

"Το μήνυμα του Επους του '40 είναι μήνυμα πάθους για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία. Είναι μήνυμα προσήλωσης και υπεράσπισης της ειρήνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας", αναφέρει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στο μήνυμά του.

"Το ΟΧΙ του '40 απέναντι στο βάρβαρο, πάνοπλο εισβολέα, τράνταζε τα θεμέλια του Αξονα, σημειώνει στο δικό του μήνυμα ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης.Αναφερόμενος στους κινδύνους που απειλούν σήμερα την πατρίδα, τονίζει: "Η Κύπρος εξακολουθεί να στενάζει κάτω από την μπότα του βάρβαρου κατακτητή που περιφρονεί τη Διεθνή Κοινότητα και παραβιάζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο. Με την ίδια ιταμότητα αμφισβητεί τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο, που κατοχυρώνονται από το Διεθνές Δίκαιο. Μπροστά σ' αυτή την αποθέωση της παρανομίας και του "ετσιθελισμού", οι ισχυροί της διεθνούς κοινότητας παραμένουν απλοί θεατές. Ορισμένοι μάλιστα, σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, έχουν, ήδη, "νομιμοποιήσει" τον Αττίλα και ενθαρρύνουν, με την υποκρισία τους, τις προκλήσεις και εκβιασμούς της Αγκυρας, όπως κατέδειξε η στάση των ΗΠΑ κατά τα πρόσφατα γεγονότα πάνω από το Αιγαίο".

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, επισημαίνει ότι "οι σημερινοί κίνδυνοι επιβάλλουν και στο διεθνή παράγοντα, που τότε μεν χειροκροτούσε, σήμερα όμως τηρεί πολιτική "ίσων" αποστάσεων, να επανεκτιμήσει τη στάση του. Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου των διεθνών Συνθηκών και της Ειρήνης, καθώς και η εφαρμογή των αποφάσεων των Διεθνών Οργανισμών είναι το ελάχιστο που απαιτεί η Ελλάδα"".

Μηνύματα εξέδωσαν, επίσης, ο ΣΥΝ και η ΠΟΛΑΝ.Στην ημερήσια διαταγή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος,επισημαίνει πως "κανένας εφησυχασμός, αδιαφορία και απάθεια δε συγχωρείται, ούτε για το Δημοκρατικό μας πολίτευμα, ούτε για την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας".

* Το Παράρτημα Χολαργού της ΠΕΑΕΑ θα καταθέσει στεφάνι στις 28 Οκτώβρη στο Ηρώο και καλεί τα μέλη και τους φίλους της Αντίστασης να παραβρεθούν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ