Τρίτη 21 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ - ΦΩΚΙΔΑ
Μαζί αγροτιά - εργατιά

Κοινά συλλαλητήρια αγροτιάς - εργατιάς θα πραγματοποιηθούν μεθαύριο Πέμπτη 23 Οκτώβρη σε Αιτωλοακαρνανία και Φωκίδα.Οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και Φωκίδας, απευθύνουν αντίστοιχα κάλεσμα στους αγρότες των περιοχών για αγωνιστική συμμετοχή, τονίζοντας ότι μόνο ο ενωμένος αγώνας θα φέρει αποτελέσματα.

Στην ανακοίνωση της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας, η αναθεώρηση της ΚΑΠ, η Συνθήκη του Μάαστριχτ, η ΓΚΑΤΤ και η λεγόμενη "Ατζέντα 2000" οξύνουν ακόμα περισσότερο τα χρόνια προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών, που πλέον έχουν φτάσει στα όρια της φτώχειας. "Υπεύθυνη για όλα αυτά - τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση - είναι η κυβερνητική πολιτική που υλοποιεί τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αλλωστε το λένε καθαρά ότι θα φτάσουν την αγροτιά στο 8%, δηλαδή θα ξεκληριστεί πάνω από το 15%".

Με τη σειρά της η ΟΑΣ Φωκίδας, καλεί τους αγρότες να πάρουν μέρος μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο, που θα γίνει την Πέμπτη στις 7 μμ στην πλατεία λαού στην Αμφισσα. Στην ανακοίνωσή της τονίζεται ότι οι ελαιοπαραγωγοί περιέρχονται σε δεινή θέση, αφού το λάδι - μετά την κατάργηση της τιμής παρέμβασης - αγοράζεται από τους εμπόρους σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ η επιδότηση ελαιολάδου μειώθηκε κατά το 1/3, δηλαδή 150 δραχμές το κιλό.

Τέλος, και οι δύο Ομοσπονδίες στις ανακοινώσεις τους κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στις δίκες των αγροτών καταδικάζοντας την πολιτική δικαστικής τρομοκρατίας που ακολουθεί η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ