Τρίτη 21 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε λάθος "γραμμή πλεύσης" η ΠΝΟ

Ενώ προωθείται η άρση του καμποτάζ, ειδική επιτροπή άρχισε κιόλας να μελετά το "νέο ΝΑΤ"...

Για να γίνουν επίσημη "γραμμή" της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας οι τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του γραμματέα της Γιάννη Χαλά, υπέρ της εφαρμογής του Κοινοτικού Κανονισμού για την άρση του καμποτάζ, συνεδριάζει σήμερα στις 10 το πρωί η ΕΕ της ΠΝΟ. Στο τραπέζι της συνεδρίασης θα τεθούν και οι δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, με τις οποίες άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται την αύξηση του ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των ναυτεργατών.

Ενδεικτικό των προθέσεων της πλειοψηφίας της Εκτελεστικής αποτελεί και η άρνησή της να γίνει η συνεδρίαση "ανοιχτή", δηλαδή με την παρουσία των ναυτεργατών.

Ειδικά για το θέμα της άρσης του δικαιώματος να εκμεταλλεύονται τις εσωτερικές θαλάσσιες συγκοινωνίες της χώρας πλοία με ελληνική σημαία και ελληνικά πληρώματα, ο γραμματέας της ΠΝΟ είχε δηλώσει την περασμένη Πέμπτη ότι δεν είναι δυνατόν να ανατραπεί ο κανονισμός, αλλά η Ομοσπονδία θα εξαντλήσει τις προσπάθειές της μόνο για να μην εφαρμοστεί το άρθρο 3 του κανονισμού, που προβλέπει ότι στα πλοία δε θα ισχύει η νομοθεσία του κράτους υποδοχής, αλλά του κράτους του οποίου τη σημαία φέρει το πλοίο. Στο πλαίσιο αυτό η Εκτελεστική θα συστήσει σήμερα και μια μόνιμη επιτροπή, η οποία θα συνεχίσει τις συναντήσεις.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της αύξησης του ορίου ηλικίας της συνταξιοδότησης των ναυτεργατών, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό αποτελεί ένα από τα θέματα ειδικής ομάδας που ήδη επεξεργάζεται την "εξυγίανση" του ΝΑΤ.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ομάδα επεξεργάζεται ακόμα σοβαρές αλλαγές γενικά στο ασφαλιστικό σύστημα των ναυτεργατών, όπως είναι η δημιουργία ενός"Νέου ΝΑΤ"...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ