Τρίτη 21 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
"Τριζωνικό" σύστημα στις παροχές

Το διαχωρισμό των παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας σε τρεις ενότητες, ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μ. Παπαϊωάννου,παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της Εστίας για το 1998.

Ο διαχωρισμός γίνεται σε κοινωνικό τουρισμό, εκδρομικά προγράμματα και πολιτιστικά προγράμματα και οι δικαιούχοι του οργανισμού θα πρέπει να επιλέγουν μια ενότητα παροχών κάθε έτος, ενώ θα δικαιούνται κοινωνικό τουρισμό ή εκδρομικό πρόγραμμα κάθε δεύτερο χρόνο.

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού αφορά 200 χιλ. δικαιούχους. Από το Γενάρη του 1998 μέχρι και τον Μάη και από τον Οκτώβρη μέχρι το Δεκέμβρη, οι δικαιούχοι θα μπορούν να κλείνουν και για 4ήμερα τα ξενοδοχεία, αν δε θέλουν 7ήμερο διακοπών, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Ενας ακόμα περιορισμός είναι ότι δεν επιτρέπεται στο δικαιούχο να χρησιμοποιεί τουριστικές μονάδες που βρίσκονται στο ίδιο νομό ή νησί με τον τόπο κατοικίας του.

Η καταγραφή των δικαιούχων για το πρόγραμμα του 1998 θα αρχίσει από τις 30 Οκτώβρη και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.

Στο πρόγραμμα της Εργατικής Εστίας, περιλαμβάνονται και "πολιτιστικές εκδρομές" σε "ευαίσθητες εθνικά περιοχές", καθώς και πολιτιστικές ξεναγήσεις στην Αττική.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ