Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικό "μπαράζ" από τους οικοδόμους

Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης για το επόμενο τρίμηνο, διεκδικώντας λύσεις σε οξυμένα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα του κλάδου, αποφάσισε ομόφωνα η ολομέλεια της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων που συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση για την Τρίτη 14 Οκτώβρη. Στις 23 Οκτώβρη, η Ομοσπονδία προβάλλοντας τα δικά της αιτήματα θα συμμετάσχει στην πανεργατική απεργία, που "θα πρέπει να εκφραστεί - τονίζει σε ανακοίνωσή της - σαν απεργία αντίστασης και καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής από την εργατική τάξη". Στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη (συγκεκριμένη ημερομηνία θα αποφασίσει η Εκτελεστική Γραμματεία) νέα πανελλαδική απεργία και επίσης 24ωρη πανελλαδική απεργία στις αρχές Δεκέμβρη.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι η εργατική τάξη και ιδιαίτερα οι οικοδόμοι δέχονται συνολική επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους από την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Καταγγέλλει την άρνηση της κυβέρνησης να προωθήσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου και προβάλλει ως αιτήματα αιχμής: Τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Την κατάργηση του άρθρου 26 του νόμου για τους νέους αγρότες, που αφαιρεί ασφαλιστικά δικαιώματα των οικοδόμων, καταληστεύει εκ νέου το ΙΚΑ και εμπαίζει τους αγρότες. Να βγαίνουν οι οικοδόμοι σε σύνταξη σε ηλικία 55 χρόνων. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και ανατροπή των σχεδίων της κυβέρνησης για εφαρμογή της σφαγιαστικής διάταξης του ν. 2084/92 για μείωση των επικουρικών συντάξεων στο 20% της κύριας σύνταξης. Αναγνώριση των υπέρ αγνώστων ενσήμων. Νομοθέτηση του 7ωρου. Λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία της ζωής των οικοδόμων από τα ατυχήματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ