Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεν περνά η δημαγωγία

Ολα τα είδε και τα περιέγραψε με μελανά χρώματα. Ο λόγος για τον πρόεδρο της ΝΔ, που επισκέφθηκε χτες το 19ο Γυμνάσιο - Λύκειο, στην Αγίου Μελετίου, για να ενημερωθεί για τα προβλήματα του σχολείου. Στις δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια απαρίθμησε αρκετά από αυτά (κακή υλικοτεχνική υποδομή, απαράδεκτα κτίρια, διπλές βάρδιες, αφύλακτα σχολεία, ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και βιβλία).

Πρόκειται για τη γνωστή τακτική της δημαγωγίας και του "λαϊκισμού των διαπιστώσεων". Συνεπής, όμως, στην τακτική της συναινετικής αντιπολίτευσης και της στήριξης των νεοφιλελεύθερων επιλογών της κυβέρνησης Σημίτη, για το μόνο που βρήκε να κατηγορήσει την κυβέρνηση ήταν ότι καθυστέρησε να εξαγγείλει την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμισή της, με αποτέλεσμα να προκαλεί "αναστάτωση" στους μαθητές και τις οικογένειές τους. Καμία κριτική επί της ουσίας, καμία αντίθεση, αντίθετα, στήριξη και σύμπλευση.

Οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί προς τους οποίους απευθύνεται ο Κ. Καραμανλής, επιχειρώντας να επιδείξει το δημαγωγικό ενδιαφέρον του, μπορούν να διακρίνουν σε ποια όχθη βρίσκεται. Ακριβώς στην απέναντι των συμφερόντων τους και δίπλα στην κυβέρνηση Σημίτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ