Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
23Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Ανοίγει αύριο η κόκκινη πολιτεία

Οι τελευταίες πινελιές έχουν απομείνει για να ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια, όπου από αύριο και για τέσσερις μέρες θα χτυπά η καρδιά του 23ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή".

Παράλληλα οι εξορμήσεις των οργανώσεων της ΚΝΕ στα στέκια της νεολαίας και η καθημερινή προπαγάνδα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στις γειτονιές της Αθήνας συνεχίζεται. Οπως δήλωσε στο "Ρ" ο Λάζαρος Σορόπουλος,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, όλα δείχνουν ότι το φετινό Φεστιβάλ θα είναι και το μεγαλύτερο των τελευταίων ετών. "Η διακίνηση των εισιτηρίων μέχρι σήμερα, είπε, είναι υπερδιπλάσια από το προηγούμενο Φεστιβάλ. Αυτό οφείλεται, συνέχισε, στην πλατιά επαφή της Οργάνωσης με τη νεολαία όλο αυτό το διάστημα,και δείχνει ταυτόχρονα την αποδοχή που βρίσκουν από σημαντικά τμήματα των νέων οι θέσεις της ΚΝΕ. Αυτό το στοιχείο, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή των πολλών και σημαντικών καλλιτεχνών που θα παρουσιάσουν τη δουλιά τους μέσα από το βήμα του Φεστιβάλ, μας δίνει βάσιμα την αισιοδοξία ότι η συμμετοχή της νεολαίας και τις τέσσερις μέρες των εκδηλώσεων θα ξεπεράσει το προηγούμενο των τελευταίων ετών".

Εκτός από πολιτικό, το Φεστιβάλ είναι και πολιτιστικό γεγονός. Στο τετραήμερο των εκδηλώσεων, οι νέοι δίνουν το ραντεβού τους με την ποιοτική σύγχρονη μουσική δημιουργία, αλλά και την ερασιτεχνική μουσική παρέμβαση. Πλούσιο το μουσικό μέρος του προγράμματος του φετινού φεστιβάλ φιλοξενεί αξιόλογους καλλιτέχνες και μερικά από τα αξιολογότερα σχήματα της μουσικής σκηνής.

Πλούσιο πρόγραμμα

Αύριο,στην Κεντρική Εξέδρα,στις 9.00 μμ το μουσικό πρόγραμμα αρχίζει με τους ΠΥΞ - ΛΑΞ.Η πολύχρωμη μουσική "συμμορία" των παιδικών φίλων της Δυτικής Οχθης καταθέτει υποθέσεις ψυχής.

Στις 10.30, ο Γιώργος Νταλάρας,σε μια φιλική, συμβολική, έκτακτη συμμετοχή, θα παρουσιάσει ένα μέρος από την αξιόλογη δουλιά του.

Στο Λαϊκό Στέκι,το ρεμπέτικο και το δημοτικό τραγούδι κυριαρχούν. Στις 7.30 αρχίζει ρεμπέτικο γλέντι με νέους από το Μουσικό Λύκειο Παλλήνης και ακολουθεί συναυλία δημοτικού τραγουδιού με την Γιώτα Βέη,στις 9.30, ενώ στις 11.00 σε ένα ειδικό αφιέρωμα η Ανώνυμη Κομπανία τραγουδά και τιμά την Σωτηρία Μπέλλου.

Στην Εξέδρα Συζητήσεων και Νεανικής Δημιουργίας,ο Φοίβος Δεληβοριάς δίνει το δικό του "παρών" με συναυλία στις 9.30, ενώ στις 11.00 θα δοθεί συναυλία με την Κατερίνα Παπακωνσταντίνου και τον Δημήτρη Τσεκούρα.

Την Παρασκευή

Την Παρασκευή,στην Κεντρική Εξέδρα,στις 9.00 μμ συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη,με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια. Στις 11 μμ θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στην Ελληνοτουρκική Φιλία με την "Κομπανία Κεντέντζογλου".Στις 12.00 μ.μ. δύο σημαντικές φωνές η Μελίνα Κανά και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος,θα μας συντροφεύσουν στα μουσικά τους ταξίδια.

Στο Λαϊκό Στέκι,στις 8.30 μμ ρεμπέτικα τραγούδια από το μουσικό συγκρότημα της Θεραπευτικής Κοινότητας "Παρέμβαση".Στις 9.30 μμ ταξίδια στο όνειρο παρέα με την Καλλιόπη Βέττα και τον Γιάννη Ιωάννου,και η συνέχεια εξίσου σημαντική με τον Μίλτο Πασχαλίδη,στις 11.00 μμ. Η Καλλιόπη Βέτα με τον Γιάννη Ιωάννου και την Ορχήστρα του θα παρουσιάσουν τραγούδια από το δίσκο τους στη "Χώρα των Ασμάτων",καθώς και αγαπημένα τραγούδια άλλων δημιουργών. Ο Μ. Πασχαλίδης θα παρουσιάσει κομμάτια από το "Παραμύθι με λυπημένο τέλος" και από τον υπό έκδοση δίσκο του "Κακιές συνήθειες".Μεσάνυχτα η ώρα, 12.00 μμ, θα αρχίσει λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα "Σεβντάς".

Στην Εξέδρα Συζητήσεων,στις 10.30 μμ, ο Μανώλης Φάμελος και οι "Ποδηλάτες" δίνουν τη δική τους συναυλία και τη σκυτάλη παίρνουν στις 11.30 μ.μ. οι "Αχαιοί",φοιτητικό ροκ συγκρότημα.

Το Σάββατο

Σάββατο και στην Κεντρική Εξέδρα,στις 9 μμ ο Πάνος και ο Χάρης Κατσιμίχας,ένα από τα πιο γνωστά ντουέτα της ελληνικής μουσικής σκηνής, θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο της ευαισθησίας, του λυρισμού, της αγάπης και του πάθους. Στη συνέχεια, στις 10.30 μμ, θα φιλοξενηθεί η συναυλία του Ελληνα "Ρόκερ" Βασίλη Παπακωνσταντίνου.Τραγούδια δυναμικά, αλλά και μπαλάντες από μια φωνή που κυριαρχεί εδώ και πολλά χρόνια στην ελληνική μουσική σκηνή. Στο Λαϊκό Στέκι το γλέντι αρχίζει στις 9.30 μμ με το συγκρότημα του Λάκη Χαλκιά,ενώ στις 11.00 το γλέντι συνεχίζεται με το συγκρότημα του Βαγγέλη Κορακάκη.

Στην Εξέδρα Συζητήσεων και Νεανικής Δημιουργίας το σκηνικό είναι ροκ. Στις 6.30 συντροφιά με το ροκ συγκρότημα BLIZZRAD και στις 10.15 μμ με το ροκ συγκρότημα "Σύμπραξις". Στις 11.00 μμ το "λόγο" έχουν οι "Συνήθεις Υποπτοι".Και μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα σας περιμένει λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα "Γληνός".

Την Κυριακή

Τελευταία μέρα η Κυριακή και η μουσική πρόταση του Φεστιβάλ κορυφώνεται στην Κεντρική Εξέδρα,με αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο,στις 10.00 μμ. Νωρίτερα στις 7.00 μμ θα εμφανιστεί η Μεικτή Χορωδία Μαντολινάτα Συλλόγου Φαρακλάδων η "Εύγερος" Κεφαλονιάς,που διευθύνει ο Παναγιώτης Μπαρμπάτης.Την ίδια μέρα στις 8.45 μμ ξεχωριστή θέση κατέχει και το αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι με τους Μαρία Δημητριάδη, Παναγιώτη Καραδημήτρη, Ανθή Τσιατσούλη.

Στο Λαϊκό Στέκι,στις 8.45 μμ Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πάτρας με την Ελ. Τσαλιγοπούλου και τον Γ. Μπέζο σας προσκαλούν σε μια ιδιαίτερη μουσική συνάντηση. Στις 11.00 μμ το σκηνικό αλλάζει με την παρουσία του Λαϊκού Συγκροτήματος και του Μπάμπη Τσέρτου.

Τέλος, στην Εξέδρα Συζητήσεων θα φιλοξενηθούν, στις 8.45 μμ το ροκ συγκρότημα του Μουσικού Λυκείου Παλλήνης και στις 9.30 μμ νέοι από το Μουσικό Λύκειο Παλλήνης και το Μουσικό Γυμνάσιο Ν. Λιοσίων,που θα δώσουν μια μουσική παράσταση με τίτλο "Ονειρο του κόσμου".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ