Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρώματα φθινοπώρου

Στη Βασιλική Αγίου Στεφάνου στο Ρέθυμνο (σήμερα) και στο Μουσείο Βορρέ στην Παιανία (Δευτέρα και Τρίτη), θα παρουσιαστεί το συλλογικό εικαστικό έργο "Λαβύρινθος",που δημιουργήθηκε στη διάρκεια του δεύτερου μέρους του συμποσίου στις Μαργαρίτες Ρεθύμνου. Το έργο φιλοτεχνήθηκε από τους Μαρία Βλαντή, Λίλυ Μπακογιάννη, Τάσο Πατηνιώτη, Μαρία Πετράτου, Τάσο Ράλλη, Βέρα Σιατερλή, Νίκο Σκλαβενίτη, Κώστα Ταρκάση, Ελένη Τριανταφύλλου, Μανούσο Χαλκιαδάκη.

  • Εγκαινιάζεται στις 10/9 (8μμ), στο Σπίτι της Κύπρου (Ηρακλείτου 10), έκθεση έργων της Ζανέτ Αντερσον με τίτλο "Χίλιες προσευχές έν' αδειανό αγγείο".Πρόκειται για την πρώτη της εικαστική έκθεση στην Αθήνα.
  • Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα, στην αίθουσα τέχνης Παρατηρητής (Πρ. Κορομηλά 38, Θεσσαλονίκη), εικαστική έκθεση με τίτλο "Βακχεία".Η έκθεση είναι αφιερωμένη στο θεό Διόνυσο, τη συνοδεία και τα σύμβολά του. Περιλαμβάνει χαρακτικά έργα του 19ου αιώνα, φιλοτεχνημένα από ξένους περιηγητές, τα οποία φυλάσσονται στο Λούβρο και σε άλλα γαλλικά μουσεία. Τα έργα αυτά συνοδεύονται από πιστά και σφραγισμένα αντίγραφα σκευών που σχετίζονται με το κρασί. Την έκθεση συμπληρώνουν εικαστικές εκδοχές σύγχρονων δημιουργών, που παρουσιάζονται με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα παρουσιάζουν έργα τους οι: Παύλος, Φίλιππος, Μ. Παντελιάς, Γ. Γκολφίνος, Ειρ. Γκόνου, Ν. Κατσιμάδη, Δ. Πανταζή, Μ. Κτιστοπούλου κ. ά.
  • Η γκαλερί "Αργώ" (Μέρλιν 8), συμμετέχοντας στο Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας,παρουσιάζει στις αίθουσές της έκθεση φωτογραφίας της Μαρίας Στέφωση.Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 18 του Σεπτέμβρη (8μμ). Τίτλος της "Ατέρμονα τοπία".Θα διαρκέσει μέχρι τις 8/10.
  • Στην Αίγινα, στο αρχοντικό της οδού Θωμαϊδου 4, εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες έκθεση έργων του ζωγράφου και χαράκτη Πωλ Γουόκερ.Η έκθεση περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα δουλεμένα με τέμπερες πάνω σε πανί και χαρακτικά έγχρωμα, δημιουργημένα με τη μέθοδο της άκουα - τίντα. Κυρίαρχο στοιχείο στη δουλιά του είναι το χρώμα, που στα μεν ζωγραφικά τονίζει τη γεωμετρία των σχημάτων, στα δε χαρακτικά απαλύνει τη σκληρότητα των γραμμών. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 12/9.
  • Εγκαινιάζεται στις 18 του Σεπτέμβρη, στην αίθουσα τέχνης "Κρεωνίδης" (Κανάρη 24), έκθεση έργων του Βασίλη Γέρου.Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στον κατάλογο: "Με τη νέα του δουλιά ο καλλιτέχνης περνάει στον τρισδιάστατο χώρο και τη γλυπτική. Παίζοντας με τις διαθλάσεις, τις ανακλάσεις και τις διαχύσεις του φωτός μέσα στη συμπαγή μάζα του πλεξιγκλάς, ο Β. Γέρος δημιουργεί μορφές και σχήματα που αναπτύσσονται μέσα στο χώρο και επιβάλλουν με τη φωτεινή και αέρινη παρουσία τους, τον υπερβατικό τους κόσμο". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 του Οκτώβρη.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ