Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Το Μουσείο πάει σχολείο"

Με ανανεωμένα εκθέματα, νέα εκπαιδευτικά προγράμματα και νέο ωράριο, ανοίγει και πάλι το Παιδικό Μουσείο - Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων.Σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο,αύριο (10π.μ. - 2μ.μ.), θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσές του (Κυδαθηναίων 14, Πλάκα), το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αφιέρωμα "Το Μουσείο πάει σχολείο".Οσα παιδιά συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν για τη νέα σχολική χρονιά, αξιοποιώντας τα εκθέματα και τις λειτουργίες του Μουσείου. Το αφιέρωμα απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Παράλληλα στο έκθεμα "Πινακοθήκη του Παιδικού Μουσείου", εκτίθενται μέχρι τις 28/9 έργα φωτογραφίας της Μελίτας Βαγγελάτου, με θέμα "Στιγμιότυπα συγκέντρωσης, μάθησης και δημιουργίας".Η Μ. Βαγγελάτου, με τις φωτογραφίες της από το Παιδικό Μουσείο και από εκπαιδευτικά προγράμματα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου σε άλλα Μουσεία, προσπαθεί να συλλάβει με το φακό της, τα συναισθήματα των παιδιών κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας της μάθησης και της ανακάλυψης και να αποδώσει την απόλυτη συγκέντρωση που έχουν τα παιδιά κατά τη στιγμή της δημιουργίας.

Το Παιδικό Μουσείο θα είναι ανοιχτό στο κοινό τη σχολική χρονιά, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή (9.30π.μ. - 1.30μ.μ.), Τετάρτη (9.30π.μ. - 6.30μ.μ.), Σάββατο, Κυριακή (10π.μ. - 2μ.μ.).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ