Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αυλαία "Δημητρίων '97"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Ανοίγει τη Δευτέρα η αυλαία των "Δημητρίων",του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η φετινή, 32η διοργάνωση, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του ΟΠΠΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις με καλλιτέχνες από το χώρο της μουσικής, του θεάτρου, της όπερας, της εκκλησιαστικής μουσικής, του Χορού, και των εικαστικών τεχνών.

Από το μουσικό πρόγραμμα ξεχωρίζουν: η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σκάλας του Μιλάνου,το ρεσιτάλ της Γκουίνεθ Τζόουνς για την "ημέρα μνήμης της Μαρίας Κάλλας" και η ορχήστρα πνευστών της Φιλαρμονικής του Μονάχου.Από το χώρο της όπερας θα παρουσιαστούν τα έργα "Ο μυστικός γάμος", το "Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας" και "Κωνσταντίνος Παλαιολόγος" του Μ. Καλομοίρη.

Το ΚΘΒΕ οργανώνει στα πλαίσια των "Δημητρίων" το 6ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Θεάτρου με συμμετοχή δώδεκα ευρωπαϊκών θεατρικών σχημάτων. Μια ομάδα Βρετανών ηθοποιών θα αυτοσχεδιάζει κωμικά με τους περαστικούς σε διάφορα σημεία της πόλης. Το "Ρόαγιαλ Γουινίπεγκ Μπάλετ" θα παρουσιάσει ένα πλούσιο ρεπερτόριο κλασικού και μοντέρνου χορού.

Από τον εικαστικό χώρο, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν η δουλιά του Γιάννη Σβορώνου, του Μίμη Κοντού, σύγχρονων Αρμένιων καλλιτεχνών, έκθεση τεσσάρων μεγάλων σειρών χαρακτικών του Φραγκίσκο Γκόγια,καθώς και όψεις της εικαστικής δημιουργίας στη Θεσσαλονίκη μετά το 1960.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ