Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκπαίδευση και πολιτισμός

Με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών και εκπαιδευτικών , ξεκίνησαν προχτές στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθήνας (Ευελπίδων) οι εργασίες του σεμιναρίου με θέμα "Σχέδιο - χρώμα - θεμελιώδεις βάσεις, σύγχρονες μέθοδοι εικαστικών εφαρμογών",που διοργανώνει η Ενωση Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων Μέσης Εκπαίδευσης.Εικαστικοί εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα κατέκλυσαν την αίθουσα, για να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις των: Γ. Γιαννακού, Ν. Γιαννάκη, Στ. Δήμου, Δ. Ζερβού, Δ. Πετροπούλου.Με την ίδια επιτυχία συνεχίστηκαν οι εργασίες του σεμιναρίου και χτες, όπου παρουσίασαν εισηγήσεις οι: Σ. Βασιλάκη, Ι. Ομορφοπούλου, Θ. Πάντος, πατήρ Σταμάτης Σκλήρης, Μ. Οικονομίδης.Σήμερα (10πμ), θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της Ενωσης , ενώ οι εργασίες του σεμιναρίου θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη.

Στον ίδιο χώρο, ξεκίνησε προχτές το μεσημέρι και το προσυνέδριο με θέμα "Η ελληνική πραγματικότητα και η θέση των εικαστικών στην εκπαίδευση",που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και η Ενωση Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων.Για την καλύτερη επεξεργασία των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Β Συνέδριο Καλλιτεχνικής Παιδείας (Απρίλης 1998), με θέμα "Δημιουργικός - ενεργητικός - κοινωνικός άνθρωπος",το προσυνέδριο επιχειρεί μια κριτική προσέγγιση του εκπαιδευτικού συστήματος μέσα από τους άξονες: υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, εκτίμηση για το πρόγραμμα, ελλείψεις - προβλήματα, προτάσεις - λύσεις.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Χαράλαμπος Δαραδήμος,κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών, "το προσυνέδριο έρχεται σε μια στιγμή που ο χώρος της εκπαίδευσης είναι αναστατωμένος από τα νέα κυβερνητικά μέτρα για την παιδεία. Φιλοδοξούμε να φωτίσουμε πλευρές που έχουν μεγάλη σημασία για την καλλιτεχνική εκπαίδευση, για το σύνολο της παιδείας και τον προσανατολισμό της".

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη οι ομιλητές Αικ. Σάλα - Δοκουμετζίδη, Μ. Χαντέ, Χ. Λάμπρου, Χ. Μυταρά, Χ. Δαραδήμος αναφέρθηκαν σε ζητήματα που αφορούν στην εικαστική αγωγή στη σχολική εκπαίδευση. Χτες (δεύτερη μέρα των εργασιών) μίλησαν οι: Μ. Δημοπούλου, Ζ. Χατζή, Ν. Ρουμπάνη, Π. Καρυστινός, Μαρία Παπαχρήστου, Θ. Βιδάκης, Β. Θωμοπούλου, Αρ. Μπρισκόλα, Σ. Λαζάρου, Β. Παντελάκης, Αγ. Βερτσώνη, Χρ. Αλαβέρας και Β. Δαβράδου.Στην αποψινή συνεδρίαση (2.30μμ-7μμ) θα μιλήσουν οι: Χαράλαμπος Πρέσσας, Γιώργος Καλακαλάς, Κώστας Δόμπουλας, Λουίζα Κακίση, Μιχάλης Οικονομίδης, Ελλη Τρίμη, Μαρία Φαρμακίδου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ