Σάββατο 8 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑΙΑΠΩΝΙΑ
Η "Υπέρτατη Αλήθεια" για το "Σαρίν"

ΤΟΚΙΟ.-

Οι ηγέτες της μυστικιστικής ιαπωνικής οργάνωσης "Υπέρτατη Αλήθεια", που θεωρείται πως ευθύνεται για τη διαρροή του δηλητηριώδους αερίου "Σαρίν" στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο του Τόκιο στις 20 Μάρτη, ξεκίνησαν χτες εκστρατεία"ενημέρωσης" των ξένων δημοσιογράφων, επιχειρώντας να τους πείσουν ότι είναι αθώοι και ότι οι αρχές τους κατηγορούν άδικα.

Ανώτατα ηγετικά μέλη της "Υπέρτατης Αλήθειας" έδωσαν χτες συνέντευξη Τύπου, για να αποκηρύξουν τις επιδρομές των αστυνομικών αρχών στα παραρτήματα της οργάνωσης και να αρνηθούν τις κατηγορίες περί παρασκευής του τοξικού αερίου "Σαρίν".

"Η Αστυνομία διαδίδει ψευδείς πληροφορίες για να καταστήσει ένοχη την οργάνωσή μας ενώπιον του ιαπωνικού λαού. Οι έρευνες γίνονται, με μοναδικό σκοπό να παραπεμφθεί η "Υπέρτατη Αλήθεια" στη Δικαιοσύνη", τόνισε ο δικηγόρος της οργάνωσης, Γιοσινόμπου Αογιάμα, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι οι αστυνομικές αρχές χρησιμοποιούν τις έρευνες ως δικαιολογία "για να αυξήσουν την κρατική εξουσία" και να δημιουργήσουν "ένα κράτος φασιστικού τύπου".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ