Πέμπτη 23 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το άλογο, ο γέρος και ανοιχτές πόρτες

Ενα εξαιρετικό έργο που τιμήθηκε με το βραβείο Φελίξ 1991 και μια σημαντική καλλιτεχνική παρουσία σημαδεύουν την αποψινή τηλεοπτική βραδιά. Πρόκειται για την ταινία "Ανοιχτές πόρτες" του Τζιάνι Αμέλιο με πρωταγωνιστή το μεγάλο Ιταλό ηθοποιό, που χάθηκε πέρσι, τον Τζιαν Μαρία Βολοντέ. Η ιστορία αφηγείται την περιπέτεια ενός δικαστή στα χρόνια του φασισμού, που βρίσκεται αντιμέτωπος με το καθεστώς, με τη συνείδησή του, με το νόμο και και την παρανομία. Ολοι μαζί, ένοχοι και αθώοι, πραγματικότητα, εικασίες και υποψίες, πολιτικές σκοπιμότητες και κατάχρηση εξουσίας οδηγούν τον ήρωα σ ένα υπαρξιακό και ηθικό αδιέξοδο. Η ταινία με το δικό της τρόπο σχολιάζει την ιταλική κοινωνία και καταγγέλλει το φασισμό (ΕΤ-2, 23.00).

Από το SEVEN X στις 21.00 το αμερικανικό θρίλερ του Φράνσις Κόπολα "Παραφροσύνη".Πρόκειται για μια από τις πρώτες κινηματογραφικές απόπειρες του Κόπολα. Αναφέρεται στους κατοίκους ενός γραφικού ιρλανδικού κάστρου, που ζουν ήρεμα μέχρι τη στιγμή που ένας πρώην εγκληματίας και δολοφόνος εισβάλει στη ζωή τους. Καλοφτιαγμένη ταινία τρόμου με γοτθική ατμόσφαιρα. Παίζουν οι Πάτρικ Μακ Γκι και Ουίλιαμ Κάμπελ.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στη 01.00 "Ο γέρος και το άλογο" του Ανρί Κόλμπι. Πρόκειται για την τελευταία ταινία του μεγάλου Φερναντέλ σ' ένα ρόλο περισσότερο δραματικό παρά κωμικό. Είναι η συγκινητική ιστορία ενός γέρου και ενός γέρικου αλόγου που, ενώ, πρέπει να πάει στις αρένες ταυρομάχων κατόπιν διαταγής του κτηματία, ο γέρος βοηθός του παρακούει και το αφήνει ελεύθερο... Είναι ένα τρυφερό, ανθρώπινο και συγκινητικό έργο με την εξαιρετική ερμηνεία του Φερναντέλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ