Τετάρτη 15 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΓΕ
Τα ΜΜΕ δεν "είδαν" ολόκληρο συνέδριο

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) αρνήθηκε χτες να δώσει οποιαδήποτε στοιχεία για την κακοποίηση των γυναικών στο "Μέγκα", διαμαρτυρόμενη έτσι για το συνεχές εμπάργκο που έχουν κηρύξει εδώ και χρόνια τα ιδιωτικά ΜΜΕ στις δραστηριότητες του γυναικείου κινήματος.

Η δημοσιογράφος Γκέλυ Σπανού ζήτησε τα στοιχεία αυτά από την πρόεδρο της ΟΓΕ, Π. Μπουντούρογλου, για την πρωινή εκπομπή του Παύλου Αλέπη. Κι έλαβε την εξής απάντηση: "Κανένας ιδιωτικός φορέας ή κρατικός σταθμός για πολλοστή φορά δεν παρέστη να καταγράψει τη γυναικεία διαμαρτυρία, για όλα όσα αφορούν τις γυναίκες. Κανένας δεν κατέγραψε τη διαμαρτυρία των 500 συνέδρων απ' όλη την Ελλάδα, που πήραν μέρος στο 6ο Συνέδριο της ΟΓΕ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 10 - 12 Μάρτη στο ξενοδοχείο "Πρέζιντεντ".

Δεν αποτέλεσε "αποκλειστική" είδηση η πορεία των 1.000 γυναικών που κατέκλυσαν την οδό Ζαλοκώστα, το προηγούμενο Σάββατο, για να επιδώσουν στον αρμόδιο υπουργό τις 7.000 υπογραφές διαμαρτυρίας που κατατέθηκαν στο Συνέδριο της ΟΓΕ ενάντια στην κατάσταση που επικρατεί στα media. Καταγγέλλουμε τις τακτικές αυτές των ολιγοπωλίων της πληροφόρησης και δηλώνουμε ότι αρχίζει έντονη αντιπαράθεση των γυναικών σε πανελλαδική κλίμακα με όλα τα μέσα".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ