Τετάρτη 13 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΟΖΙΡ
Η μεγάλη πρόκληση

Οι "ερυθρόλευκοι" μπαίνουν στη μάχη για πρόκριση σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι άγνωστοι Λευκορώσοι "προβληματίζουν" τον Μπάγεβιτς

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ θα επιδιώξει να κάνει σήμερα το βράδυ ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά θα αντιμετωπίσει τη Μοζίρ από τη Λευκορωσία και θέλει ένα σκορ ασφαλείας ώστε η ρεβάνς μετά από 15 βράδια στο μακρινό Μινσκ να είναι μια τυπική διαδικασία. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, πάντα σοβαρός και μετρημένος, τόνισε χτες πριν την τελευταία προπόνηση των "ερυθρολεύκων": "Πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τη Μοζίρ. Μπορεί να είναι μια ομάδα χωρίς μεγάλη πείρα, όμως μπορεί να κάνει τη ζημιά αφού όλοι οι παίκτες της είναι ιδιαίτερα γρήγοροι". Ο Ντούσκο έδωσε ειδικό βάρος στην άμυνα: "Ολα ξεκινούν από την άμυνα. Αν δεν παίξει καλά η γραμμή αυτή, τότε θα έχει προβλήματα και η επίθεση", επισήμανε ο "πρίγκιπας του Νερέτβα". Για τις καιρικές συνθήκες που δεν είναι συνηθισμένες για την Αθήνα (βροχή) ο Μπάγεβιτς τόνισε: "Ισως αυτό να εξυπηρετεί τους αντιπάλους μας, όμως δεν πρέπει να ψάχνουμε για δικαιολογίες. Στόχος μας είναι ένα άνετο σκορ ώστε να πάμε στη ρεβάνς χωρίς άγχος".

Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα η 11άδα είναι γρίφος αφού ο τεχνικός των "κόκκινων" δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Τα πολλά πειράματα στη σύνθεση τις τελευταίες μέρες κάνουν ριψοκίνδυνη την απόλυτη πρόβλεψη των 11 εκλεκτών του Ντούσκο. Ετσι η ενδεκάδα λογικά θα είναι: Ελευθερόπουλος, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδης, Ανατολάκης, Πασσαλής, Τζόρτζεβιτς, Αλεξανδρής, Καραπιάλης, Ιβιτς ή Γκόγκιτς, Οφορίκουε, Γιαννακόπουλος ή Γεωργάτος.

Αισιόδοξοι οι Λευκορώσοι

Χωρίς άγχος και με στόχο μια καλή εμφάνιση οι παίκτες της Μοζίρ αντιμετωπίζουν το ματς με τον Ολυμπιακό. Ο τεχνικός της και παλιά δόξα του σοβιετικού ποδοσφαίρου, Αλεξάντερ Μπουμπνόφ (έπαιξε αντίπαλος της ΑΕΚ το 1976 με την Ντιναμό Μόσχας), δήλωσε: "Θα παλέψουμε για να κερδίσουμε. Αν παίξουμε σύμφωνα με τα πλάνα μας μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ξέρω πολύ καλά τον Ολυμπιακό και σίγουρα είναι το φαβορί λόγω πείρας". Καταλήγοντας ο προπονητής φωτογράφισε ποιους παίκτες φοβάται: "Ολοι είναι καλοί παίκτες όμως θα δώσουμε ειδικό βάρος στους Τζόρτζεβιτς, Αλεξανδρή και Ιβιτς".

Το ματς θα αρχίσει στις 9.15μμ και θα μεταδοθεί από την ΕΤ 1. Διαιτητής είναι ο Νορβηγός Ρουν Πέτερσον.

Α. ΠΑΓ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ