Τρίτη 14 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από το πάθος στην ερωτική οπτασία

Ας τραβήξουμε λίγο περισσότερο τη νύχτα και ας κοιμηθούμε κάπως αργά. Αξίζει, άραγε, τον κόπο να χάσουμε τον ύπνο μας για να δούμε την ταινία "Στον ανεμοστρόβιλο του πάθους" του Τζακ Κλέιτον στη 01.30 από τον ΑΝΤΕΝΝΑ;

Νομίζουμε πως ναι, αξίζει. Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Τζον Μπρέιν, η ιστορία αφηγείται την ερωτική ζωή ενός αδίστακτου και αμοραλιστή άνδρα, που δε διστάζει να θυσιάσει τη γυναίκα που αγαπά για να επιτύχει την κοινωνική άνοδο που τόσο επιθυμεί. Ο φακός δε διστάζει να δείξει με αρκετό ρεαλισμό τη ζωή σε μια βιομηχανική πόλη της Αγγλίας και να κάνει το πρώτο βήμα για το φρι σίνεμα, στα 1958! Ενας φιλόδοξος νέος άνδρας είναι υπάλληλος σε μια μεγάλη εταιρία και πολιορκεί ερωτικά την κόρη του διευθυντή, ενώ παράλληλα διατηρεί μια δυνατή ερωτική σχέση με μια μεγαλύτερη γυναίκα, που όμως αγαπά. Θα πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι ο Λόρενς Χάρβεϊ δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας και η αλησμόνητη Σιμόν Σινιορέ τιμήθηκε με βραβείο Οσκαρ για την ερμηνεία της.

Από την ΕΤ-1 στις 22.25 "Ερωτική οπτασία" του Ντίνο Ρίζι.

Μπορεί η αγάπη να νικήσει το θάνατο; Μπορεί η αγάπη να νικηθεί από τη ζωή; Λησμονείς μια γυναίκα που ερωτεύτηκες και απαλλάσσεσαι διά παντός; Οχι βέβαια. Ερωτεύεσαι, θυμώνεις, διαφωνείς, ζηλεύεις, χωρίζεις και το μόνο που σου μένει για να συνεχίσεις, είναι να ξεχάσεις. Αυτό κάνεις. Παντρεύεσαι και ξεχνάς. Αρχίζεις να ζεις ήσυχα, έτσι όπως ζει ο ήρωας της ταινίας. Αυτός ο φιλήσυχος δικηγόρος, που επί είκοσι χρόνια μοιράζεται τις μικροχαρές και τις μικρολύπες με τη γυναίκα, με εκείνη τη γυναίκα που παντρεύτηκε, αλλά όχι με αυτήν που αγάπησε. Η τελευταία περιμένει. Ξέρει να κάνει υπομονή. Και μια μέρα που ο ανυποψίαστος ήρωάς μας περπατά στο δρόμο εμφανίζεται μπροστά, ηλικιωμένη, ζαρωμένη, αλλά πάντα αγαπημένη. Εμφανίζεται και εξαφανίζεται. Και εκείνος ξαφνικά πλημμυρίζεται από καταπιεσμένες αναμνήσεις και αναζητά το φάντασμα της νεανικής του αγάπης. Με τους Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και Ρόμι Σνάιντερ.

Από την ΕΤ-3 στις 23.15 "Το κορίτσι της Βοημίας" του Τζέιμς Χορν.

Αφιέρωμα στο αθάνατο κωμικό ντουέτο "Χονδρός - Λιγνός" με τους υπέροχους Σταν Λόρελ και Ολιβερ Χάρντι σε μια καταπληκτική έγχρωμη έκδοση. Οι δυο εξαιρετικοί κωμικοί γίνονται τσιγγάνοι και περιπλανώνται φροντίζοντας ένα παιδί, ένα μικρό κοριτσάκι, που η γυναίκα του χονδρού το... έκλεψε... από τους γονείς του...

Από το STAR στη 01.00 "O σκληρός του Νότου" του Τζακ Ερμον.

Τηλεοπτικήδιασκευή του βραβευμένου μυθιστορήματος του Ντέιβιντ Στάουτ, που αφηγείται την ιστορία ενός βετεράνου του Βιετνάμ μετά τον τρομερό πόλεμο. Ενας μαύρος βετεράνος του Βιετνάμ επιστρέφει στο χωριό του, κάπου στη Νότια Καρολίνα. Η ετοιμοθάνατη μητέρα του του ζητά μια χάρη. Να αποκαταστήσει το όνομα του αδελφού του που είχε κατηγορηθεί άδικα για τη δολοφονία δυο λευκών κοριτσιών και είχε εκτελεστεί πριν 30 χρόνια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χριστουγεννιάτικοι έρωτες(2000-12-24 00:00:00.0)
Οι «δρόμοι» και τα «μυστικά» της χελιδόνας(2000-01-29 00:00:00.0)
Καρδιές, φλογερές και παγωμένες(2000-01-20 00:00:00.0)
Η "μπαλάντα" της αμφιβολίας(1998-10-21 00:00:00.0)
Το πεπόνι ενός ήρωα(1997-09-03 00:00:00.0)
Οι γιοι της ερήμου και ο απόκληρος(1995-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ