Τρίτη 14 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αναστολή και αβεβαιότητα

Εχει χαρακτηριστεί σαν το "καλύτερο" των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ. Κι όμως βρίσκεται εδώ και χρόνια στο "μάτι του κυκλώνα". Αθετημένες υποσχέσεις, οικονομικά αδιέξοδα και ανασφάλεια είναι καταστάσεις γνώριμες για τη Χορωδία της ΕΡΤ,σε σημείο, μάλιστα, να έχει καταγγελθεί - και για τα τρία Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ - ο "διά της ασφυξίας θάνατός τους".

Οι τελευταίες εξελίξεις ενισχύουν τα παραπάνω. Οπως καταγγέλλει ο εκπρόσωπος των χορωδών Δημήτρης Ναλμπάντης (του πρωινού και πολυπληθέστερου τμήματος), "η διευθύντρια των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ, Κ. Καρνιαδάκη,παρουσία του μαέστρου της χορωδίας, Αντ. Κοντογεωργίου,του εκπροσώπου των μουσικών Γ. Ζουγανέλη και εκπροσώπων της χορωδίας ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του συνόλου μέχρι νεοτέρας". Κάτι, που έγινε "αιφνιδιαστικά κι ενώ ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Ευγ. Γιαννακόπουλος (προ 15ημέρου είχε υποσχεθεί μονιμοποίηση των χορωδών) βρισκόταν σε ταξίδι". Η Κ. Καρνιαδάκη κάνει λόγο για παραποίηση όσων είπε, αφού "δε ζήτησε αναστολή, αλλά σταμάτημα των προβών για λόγους οικονομίας", που υπολογίζει ότι "δε θα διαρκέσει περισσότερο από μια βδομάδα".

Κι ενώ έχει οριστεί για αύριο η εκδίκαση στο Πρωτοδικείο της αγωγής των χορωδών εναντίον της ΕΡΤ, για τον ακριβή προσδιορισμό του είδους της εργασίας τους,σήμερα στις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στα σύνολα θα έχουν συνάντηση με τον Ευγ. Γιαννακόπουλο, ο οποίος θα τους ενημερώσει για τα σχέδια της ΕΡΤ όσον αφορά στα προβλήματά τους. Οπως αναφέρει η Κ. Καρνιαδάκη, στις προθέσεις της διοίκησης είναι "η τακτοποίηση του θέματος, που αφορά στη μονιμοποίηση των 48 χορωδών" (υπάρχει απόφαση της ΕΡΤ από το 1989, που δεν υλοποιήθηκε). Αναφέρει επίσης, ότι "σε λιγότερο από ένα μήνα θα έχει εγκριθεί το οργανόγραμμα, που αναφέρεται στα θέματα καλλιτεχνικού διευθυντή (πιθανόν ο Μιλτ. Καρύδης) και προγραμματισμού για έναν τουλάχιστον χρόνο".

Υποσχέσεις για μια ακόμη φορά, δίνονται πολλές. Η παλιότερη όμως εμπειρία, καθώς και ο πενιχρός προϋπολογισμός των συνόλων (από 1,5 δισ. που ήταν πέρσι κατέβηκε στα 700 εκατομμύρια δραχμές για φέτος) συνεχίζουν να καλλιεργούν την αβεβαιότητα, όχι μόνο για το μέλλον, αλλά και το παρόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ