Τετάρτη 22 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ
ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ
απαντούν οι εργαζόμενοι

Στο Εφετείο της Αθήνας έδωσαν χτες το "παρών" οι εργαζόμενοι του Σκαραμαγκά. Προσπάθεια πλαγιοκόπησης από τον Χρ. Ροκόφυλλο

Το ξεπούλημα του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά γίνεται για να κερδίσουν οι Πε(ι)ρατικοί, οι κλέφτες και οι απατεώνες!Αυτό δήλωσαν ευθέως και αυτό απέδειξαν, με ατράνταχτα στοιχεία, χτες στο Εφετείο της Αθήνας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Στο ίδιο δικαστήριο ο εκπρόσωπος της ΕΤΒΑ παραδέχτηκε ότι το ναυπηγείο με τη σημερινή του μορφή μπορεί να είναι κερδοφόρο, αν διαγραφούν τα χρέη του. Ομως η διαγραφή των χρεών (84 δισ. δρχ. ) προωθείται από την κυβέρνηση μόνο και μόνο για να δοθεί το ναυπηγείο "καθαρό" στους ιδιώτες και αυτή ακριβώς η αίτηση του Δημοσίου εκδικαζόταν χτες στο Εφετείο!

Εκεί συγκεντρώθηκαν οι υπό απόλυση εργαζόμενοι του ναυπηγείου, που πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, ενώ στάση εργασίας είχε κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και η Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου για τις επιχειρήσεις της Αττικής.

Την ίδια ώρα ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, κλιμακώνοντας τις προκλήσεις τους, ανακοίνωσαν ουσιαστικά την απόλυση μεγάλου αριθμού εργαζομένων και, για να "χρυσώσουν το χάπι", υποσχέθηκαν στα υποψήφια θύματα της κυβερνητικής πολιτικής... προγράμματα επανακατάρτισης και... αυτοαπασχόλησης!


ΣΕΛ.  13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ